x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O navă s-a scufundat pe Dunăre în judeţul Călăraşi. Două persoane au fost date dispărute

O navă s-a scufundat pe Dunăre în judeţul Călăraşi. Două persoane au fost date dispărute

14 Noi 2008   •   00:00

Un convoi de barje tractat de un împingător, sub pavilion austriac, a intrat în coliziune, vineri, în jurul orei 10.30 cu un şlep motor românesc încărcat cu pietriş, la kilometrul 357 al Dunării în zona localităţii Chiciu, judeţul Călăraşi.



Conform informaţiilor primite de la reprezentanţii Portului control Chiciu, nava românească s-a scufundat, iar despre echipaj nu se cunoaşte încă nimic. Două persoane au fost date dispărute. Zona respectivă este destinată tranzitului comercial şi potrivit lui Gheorghe Teodor, director adjunct al Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos, este un "punct critic" în care se acumulează aluviuni. Potrivit aceleiaşi surse, din rezervorul şlepului scufundat curge motorină şi este risc de poluare masivă pe Dunăre.
Directorul general adjunct al AFDJ, Teodor Gheorghe, a declarat pentru Antena 3 că a transmis aviz către toţi navigatorii aflaţi în marş pe Dunăre, prin care i-a informat despre incidentul de la kilometrul 357. Teodor Gheorghe a mai precizat că, în urma verificărilor făcute în zona accidentului fluvial, s-a constatat că semnalizarea era intactă, iar condiţiile meteo foarte bune. La locul dezastrului s-au deplasat mai multe echipe de salvare, ambulanţe şi maşini de descarcerare. Autorităţile portuare din Călăraşi, Poliţia şi Parchetul au început o anchetă în acest caz. Din primele cercetari reiese faptul că accidentul s-a produs din cauza unei erori comune de pilotaj a celor doi comandanţi de navă.
Antena3

×
Subiecte în articol: romania