x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă tranșă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc luni în țară

O nouă tranșă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc luni în țară

07 Mar 2021   •   16:00
O nouă tranșă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc luni în țară
Sursa foto: Lucian Alecu

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 224.640 doze, ajunge luni în țară.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele vor fi distribuite, după cum urmează: Centrul Național de Stocare București: 63.180 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 26.910 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 25.740 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze; Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 25.740 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vaccin BioNTech