x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă viitură a lovit în judeţul Neamţ

O nouă viitură a lovit în judeţul Neamţ

01 Iul 2010   •   00:00

Moldovenii nu au scăpat de inundaţii. O viitură puternică a lovit, noaptea trecută localităţile Bicaz Chei şi Dămuc, din judeţul Neamţ. Sute de gospodării sunt izolate, terenurile agricole s-au transformat în lacuri, iar circulaţia pe Drumul Naţional 15 este blocată.



În Iaşi, Paşcani, Neamţ, Bacău sau Botoşani, oamenii stau pregătiţi să lase tot în urmă şi să fugă din calea apelor. Între timp meteorologii au prelungit codul galben de ploi şi anunţă din nou precipitaţii de până la 40 de l pe mp.

În plus, specialiştii de la Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) aşteptată o nouă viitură pe râul Suceava. Aceştia intenţionează să atenueze noul val de viitură aşteptat pe Siret dinspre Ucraina, cu ajutorul acumulării Bucecea, pentru ca acesta să nu se suprapună cu o altă viitură aşteptată în orele următoare pe râul Suceava.

În acelaşi timp, debitele Siretului şi Prutului cresc, conform celor mai noi date primite de experţii ANAR de la omologii ucraineni. "Avem de-a face cu două viituri, una pe Siret şi alta pe Suceava, care va ajunge, evident, tot în Siret. Vom încerca să o atenuăm pe cea dinspre Ucraina în acumularea de la Bucecea, pentru a permite tranzitarea celei de pe Suceava fără probleme pentru diguri", au explicat specialiştii ANAR, citaţi de Mediafax.




MAI a mobilizat peste 3.000 de oameni şi beneficiază şi de ajutorul a peste 500 de soldaţi pentru a evacua, transporta şi asista sinistraţii din zonele inundate, precum şi pentru a asigura digurile din zonele cu probleme.



×
Subiecte în articol: observator