x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O strategie SEO prin care poti creste traficul pe blogul tau

O strategie SEO prin care poti creste traficul pe blogul tau

07 Ian 2019   •   15:35
O strategie SEO prin care poti creste traficul pe blogul tau

Exista multe moduri prin care poti atrage utilizatorii sa iti citeasca postarile de blog, insa una singura s-a dovedit extrem de eficienta in a genera trafic organic. Si anume postarile de tip “guest blogging”.

Guest blogging-ul este o metoda folosita de bloggeri pentru a creste traficul prin crearea de continut pentru un alt blog, altul decat cel propriu.

Acum cativa ani aceasta metoda nu mai era folosita din cauza continutului de tip spam si a link-urilor platite. Nu mai este valabil in ziua de astazi. Daca articolul de blog are continut original si de calitate, Google nu te va penaliza. Doar ai grija sa nu ai continut duplicat sau repetitiv.

Happy Advertising, o agentie SEO cu peste 9 ani experienta pe piata din Romania si pe cea internationala ne dezvaluie ca secretul pentru a-ti construi un blog care sa se pozitioneze cat mai sus in rezultatele cautarilor consta in gasirea unei nise in jurul careia sa iti construiesti continutul. Alege un domeniu specific si subiecte asemanatoare si devino expert in acel domeniu.

Daca esti incepator in acest domeniu, obiectivul principar ar trebui sa fie cresterea pozitiei in rezultatele Google. Va dura un timp pana vei incepe sa iti cresti vizibilitatea. Guest blogging-ul reprezinta o strategie SEO prin care iti poti imbunatati pozitia in Google mai devreme decat crezi. Ai doua modalitati prin care poti face asta: te poti oferi sa scrii un post pentru un blog popular sau poti cere ca bloggerul respectiv sa publice continutul tau, care sa faca referire se blogul personal. In ambele cazuri castigi oricum.

Care sunt metodele prin care poti colabora cu un blogger influent?

In primul rand, gaseste bloggeri influenti din nisa ta. Fa o cautare dupa termenii “blog-uri populare in … (nisa ta)”. Vei recunoaste imediat aceste blog-uri in rezultatele cautarii.

Apoi gaseste contactul blogger-ului, profilul de LinkedIn sau Social Media si contacteaza-i pentru propunerea de a colabora prin guest posting. Din moment ce astepti un favor, fii proactiv si propune o lista cu titluri cu subiecte de care ar fi interesati. Acest lucru le va face viata mai usoara in a alege un titlu.

Poti, de asemenea, sa cauti bloguri populare dupa locatia lor geografica.

Daca esti specific in legatura cu publicul tau tinta si locatia acestuia foloseste cuvinte cheie relevante si seteaza motorul de cautare dupa locatie, pentru a gasi cele mai cunoscute bloguri. Cauta detinatorii acestora. De obicei, vor accepta propunerea ta.

Daca scrii un articol pentru un alt blog cu siguranta vei avea posibilitatea sa inserezi in text un link catre blogul tau personal. In felul acesta, toti cei care vor citi articolul vor da click pe acest link, unde ar fi bine sa gaseasca si alte titluri interesante. Atunci cand te folosesti de autoritatea altor bloguri, cu siguranta va creste si pozitia ta in rezultatele Google. Poti face acelasi lucru si cu profilurile de Social Media.

Ca un punct aditional, nu ar trebui sa platesti link-urile. Happy Advertising recomanda intotdeauna sa construiesti aceste link-uri si nu sa le cumperi. Calitatea conteaza si nu cantitatea. Google este suficient de destept cat sa faca diferenta intre cele doua.

Concluzie

Daca vrei mai multe sfaturi despre o optimizare SEO eficienta, indiferent ca este vorba despre un blog sau un site, Happy Advertising este o agentie cu experienta de 9 ani de zile, care iti va construi strategia potrivita pentru business-ul tau.

Nicio afacere nu este la fel. Asadar, daca aceeasi strategie functioneaza pentru o companie, nu inseamna ca va functiona si pentru tine. Asadar, apeleaza la o agentie SEO si asigura-te ca pasii pe care ii urmezi in drumul tau spre cresterea pozitiei in rezultatele Google sunt in aliniament cu obiectivele tale de business.

 

×