x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Obligaţi la meditaţii, mai mulţi elevi din Oneşti şi-au dat profesorul de matematică pe mâna poliţiei

Obligaţi la meditaţii, mai mulţi elevi din Oneşti şi-au dat profesorul de matematică pe mâna poliţiei

27 Aug 2012   •   13:47
Obligaţi la meditaţii, mai mulţi elevi din Oneşti şi-au dat profesorul de matematică pe mâna poliţiei

Un profesor de matematica din Onesti a fost retinut, duminica, de procurori si ofiterii DGA, pe motiv ca ar fi obligat mai multi elevi de clasa a IX-a sa faca meditatii cu el pentru a nu-i lasa corigenti, informeaza Directia Generala Anticoruptie (DGA).

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau au dispus retinerea lui E.F.C., profesor de matematica la un colegiu din municipiul Onesti, pentru luare de mita.

Potrivit Directiei Generale Anticoruptie (DGA), in 22 martie, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau a fost formulat un denunt cu privire la faptul ca profesorul constrange elevii din clasa a IX-a sa faca meditatii cu el, la domiciliul sau din Onesti.

In urma acestor lecti particulare, cadrul didactic primea bani de la elevi, saptamanal. In schimb, copiii primeau note de trecere la materia sa.

In urma denuntului, profesorul a fost pus sub supraveghere, iar duminica ofiterii Serviciul Judetean Anticoruptie (SJA) Bacau, sub coordonarea a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau si cu sprijinul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), precum si a Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau l-au surprins pe E.F.C., in timp ce primea de la doi elevi 350de lei. In schimbul banilor, dascalul urma sa le garanteze promovarea examenului de corigenta, prin punerea la dispozitie a subiectelor rezolvate la matematica.

×