x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/INFO

OBSERVATOR/INFO

18 Feb 2005   •   00:00

19 februarie 2005
FLUCTUATII. Euro a fost cotat vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) la un curs de 36.133 lei, cu 1.893 unitati sub nivelul de joi. Dolarul a avut o evolutie similara. Aprecierea leului in prima zi in care BNR a lipsit din piata demonstreaza ca bancile romanesti nu doresc sa preschimbe la cotatii prea inalte valuta adusa de fondurile straine, a declarat purtatorul de cuvant al bancii centrale, Mugur Stet.

ANCHETA. O echipa a Inspectiei Sanitare de Stat, care a verificat ieri sediul Clinicii Global Medrom SRL din Bucuresti, a stabilit ca neregulile care au dus la amendarea societatii in urma cu doua zile, in gestionarea deseurilor si sterilizarea instrumentarului, au fost remediate. Politistii bucuresteni deruleaza in acelasi timp o ancheta pentru a stabili daca s-a incalcat Legea transplantului sau alte prevederi legale. Clinica Global Medrom sta la baza scandalului privind donarea de ovule de catre romance si apoi vanzarea acestora in Occident.

AJUTOR. Batranii dintr-o comuna harghiteana sunt ajutati de politistii din localitate la treburile pe care nu le pot face, transmite Mediafax. Cei trei agenti din comuna le aduc periodic medicamentele de la o farmacie indepartata sau chiar le fac cumparaturile. Purtatorul de cuvant al IPJ Harghita a mai spus ca, in cursul lunii ianuarie, cand temperaturile au fost foarte scazute in zona, politistii din Sacel au taiat 600 de kilograme de lemne de foc pe care le-au donat unei femei de 75 de ani.

MEDICI AMENINTATI. Un medic de la Serviciul de Ambulanta Judetean Vrancea a fost amenintat cu toporul, joi seara, de catre pacientul pe care il ingrijea, transmite Rompres. Conform medicului Simona Ionescu, pacienta suferise un puseu hipertensiv. "Femeia se linistise si am vrut sa o luam la spital, la Focsani, insa atunci a inceput sa ne ameninte: "Iau toporul si va omor. Voi ati omorat-o pe fiica-mea"", a povestit medicul.

×
Subiecte în articol: observator