x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/INFO

OBSERVATOR/INFO

17 Feb 2005   •   00:00

18 februarie 2005
PROCES. Fostul presedinte Emil Constantinescu se va prezenta astazi la Judecatoria Brasov ca martor in procesul Zoe Petre versus Constantin Nita. Fostul consilier prezidential a dezvaluit presei, sustinuta de Constantinescu, informatii atribuite anchetatorilor italieni cu privire la o presupusa colaborare a presedintelui PSD Brasov cu structuri ale mafiei italiene. Nita a actionat-o in Justitie solicitand daune de cateva miliarde de lei. (Libiu Mateescu)

ACE IN ESOFAG. Medicii constanteni au descoperit la o saptamana de la internarea unui bebelus de trei luni ca acesta avea trei ace de cusut in esofagul si tubul digestiv. Narcis M. din Constanta a fost internat cu simptomele unei bronhopneumonii, dar cadrele medicale i-au facut o radiografie pe care au observat trei linii de cativa centimetri lungime. Medicii spun ca acele nu s-au miscat si nu au intepat esofagul micutului.

AUR PENTRU CONSILIERI. Cei 33 de consilieri judeteni aradeni au din aceasta saptamana insigne aurite in valoare de 20 de milioane de lei, care poarta inscriptia "Consilier judetean", iar in mijloc, stema judetului, transmite Rompres. Presedintele CJ Arad, Gheorghe Seculici, a precizat ca pentru realizarea insignelor nu au fost cheltuiti bani publici, finantarea fiind asigurata printr-o sponsorizare primita din partea unui grup de persoane.

SINUCIDERE CU COMPASUL. O eleva de 15 ani a Colegiului Tehnic "Costin Nenitescu" din Buzau a fost surprinsa ieri, in curtea liceului, in timp ce incerca sa se sinucida intepandu-si venele cu un compas, transmite Mediafax. Colegii tinerei au declarat ca fata are o situatie materiala precara si ca deseori se imprumuta de bani. Elevii au banuit-o ca a furat din clasa o suma de bani si un telefon mobil, fata fiind acuzata de astfel de gesturi si cu alte ocazii.

FURTUL SECOLULUI. Magistratii care trebuie sa dea o solutie in cazul "Furtului secolului" au cerut la termenul de ieri sa li se transmita suma exacta pe care Petru Nica si complicii sai ar fi sustras-o din autospeciala firmei de transport valori CPI Security. Masura a fost luata pentru stabilirea exacta a prejudiciului. Desi a invocat mai multe probleme de sanatate, Petru Nica va fi judecat in continuare in stare de arest.

SE LEGALIZEAZA BACSISUL. Noul presedinte al Autoritatii Nationale de Turism (ANT), Marius Sorin Crivtonencu, intentioneaza sa introduca legalizarea bacsisului pe care il primesc chelnerii sau alti lucratori din turism. El a explicat ca acest lucru se practica si in alte tari din Europa. "Vrem sa-i incurajam pe angajatii din turism, sa stie ca pot primi acesti bani legal si sa isi faca treaba bine, astfel incat clientul sa fie multumit", a declarat presedintele ANT. (Iohanna Onaca Purdea)
×
Subiecte în articol: observator