x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Info

OBSERVATOR/Info

16 Feb 2005   •   00:00

17 FEBRUARIE 2005
CONCLUZIE. Angajatul Ambasadei SUA la Bucuresti, care si-a pierdut viata la sfarsitul saptamanii trecute intr-un accident rutier pe care il provocase pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti, conducea sub influenta bauturilor alcoolice, transmite Mediafax, citand surse judiciare. Probele de sange aveau o concentratie de 1 la mie in cazul cetateanului american Gessner Gregory Wendell. Expertiza tehnica a aratat ca masina pe care o conducea americanul nu avea vreo defectiune care sa fi dus la producerea accidentului si ca indeplinea toate conditiile de siguranta.

DEMITERI LA TRANSPORTURI .Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, i-a demis pe directorul general al Societatii Feroviare de Turism, Neculai Cosma, pe directorul Regiei Autonome "Administratia Fluviala a Dunarii de Jos" Galati, Anghel Valerica, si pe Cristina Epuras, director general la Casa Asigurarilor de Sanatate a ministerului. La Casa de Asigurari s-a constatat ca nu s-au respectat o serie de prevederi contractuale privind serviciile medicale. (Iohanna Onaca Purdea)

RECHIZITORIU. Fostul senator Vasile Duta a fost trimis in judecata pentru patru infractiuni de trafic de influenta, savarsite in calitate de avocat, dar si de parlamentar, dupa ce procurorii anticoruptie au finalizat urmarirea penala, a anuntat Ministerul Public. Duta este acuzat ca, impreuna cu avocata Vania Zabau, a luat mita de la mai multe persoane, promitand ca poate interveni pe langa magistrati sau pe langa functionari din Ministerul Muncii. Duta a fost arestat in urma cu cateva zile, dar a fost ulterior eliberat si va fi judecat in stare de libertate.

BATUTA DE ELEV. O profesoara de la o scoala generala dintr-un sat de langa Sebes a fost batuta marti la intrarea in curtea scolii, de catre un elev de clasa a VIII-a. Tanarul s-a razbunat pe primul cadru didactic care i-a iesit in cale dupa ce fusese exmatriculat pentru cateva zile. Orfan de tata, baiatul a scapat de sub autoritatea mamei, fiind un adevarat cosmar pentru profesorii sai. El a aruncat dupa acestia, de mai multe ori, cu pietre sau cu apa fiarta. (Lucian Dobrater)

LINOLEUM IN STOMAC. Un tanar care fusese adus la spital cu simptomele unei ocluzii intestinale a fost operat marti noapte de medicii bacauani, care au gasit in stomacul acestuia doua bucati de linoleum si o jucarie. Baiatul provenea de la un centru de plasament, unde, in urma cu un an, o alta fata inghitise tot o bucata de linoleum. Autoritatile din domeniul protectiei copilului vor deschide o ancheta asupra modului cum sunt supravegheati asistatii din acest centru de plasament.

×
Subiecte în articol: observator