x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei

OBSERVATOR/Stirile zilei

15 Feb 2005   •   00:00

16 FEBRUARIE 2005

Fondul Balc - Tiriac pierde concesionarea

Contractul de concesionare a fondului de vanatoare Balc detinut de omul de afaceri Ion Tiriac va fi reziliat. "Am hotarat rezilierea contractului in urma constatarilor facute de echipa care a verificat modul de incredintare a fondului. Acesta trebuie scos la licitatie, asa cum prevede legea. Nu avem nimic impotriva ca actualul concesionar sa participe la licitatie", a declarat ieri Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii. Si contractul de concesiune a Insulei Mari a Brailei va fi reziliat, deoarece a fost incheiat fara licitatie. (Florina Zainescu)

Angajari - Tineri, la protectia mediului

"Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) va angaja anul acesta 717 tineri absolventi din domeniul protectiei mediului, iar pana la sfarsitul anului 2006 trebuie angajati 1.660 de specialisti", a declarat ieri Sulfina Barbu, ministrul Mediului. Noii angajati se vor ocupa de protectia mediului si vor lucra in agentiile teritoriale. In afara angajarilor, MMGA va trebui sa se doteze cu echipamente si tehnica pentru a-si putea onora angajamentele facute UE, dar si sa investeasca in reabilitarea infrastructurii de mediu pentru a o alinia si pe aceasta la normele europene. (Elena Stan)

Daune - Cozma cere cinci milioane de euro

Miron Cozma cere statului roman daune de cinci milioane de euro pentru ca a fost eliberat si apoi rearestat, la sfarsitul anului trecut, in urma revocarii decretului privind gratierea sa. Cererea lui Cozma a fost inregistrata de avocatul lui, la termenul de ieri, in procesul de la Curtea de Apel Bucuresti privind suspendarea efectelor decretului de gratiere a lui Cozma si altor 45 de persoane.

Caritate - Cadouri pentru copiii cu cancer

Cu prilejul Zilei Internationale a Copilului Bolnav de Cancer, sarbatorita in peste 64 de tari pe 15 februarie, asociatia P.A.V.E.L., al carei motto este "Primind ajutor, viata este lumina", a organizat in cadrul Spitalului de Pediatrie "Marie Sklodowska Curie" o intalnire cu cei 32 de copii bolnavi de cancer spitalizati aici, pentru a le imparti cadouri. La manifestare au participat si cei doi artisti, Marcel Pavel si Pavel Stratan, cel din urma aratandu-se profund impresionat de copiii prezenti la actiune. (Carmen Preotesoiu)
×
Subiecte în articol: observator