Tavanul minei din câmpul I de sonde din oraşul Ocnele Mari s-a prăbuşit în această dimineaţă, în jurul orei 1,30. În urma sa a lăsat un crater pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp şi o adâncime de 70 de metri. Însă, acesta, se lărgeşte cu fiecare minut, iar saramura este în prezent deversată prin conducte în lacul de retenţie construit în câmpul II.Traficul rutier între Ocnele Mari şi Ocniţa a fost oprit.
Importante efective de jandarmi au fost trimise în zonă pentru a lua măsuri ca nicio persoană neautorizată să nu pătrundă în zona de risc potenţial.
Având în vedere că încă de la începutul săptămânii a început conturul de rupere a tavanului, autorităţile judeţene au instituit în zonă codul de alarmă, securizând perimetrul în care se desfăşoară cea mai amplă operaţiune tehnologică din oraşul Ocnele Mari - prăbuşirea controlată a tavanului salinei. Operaţiunea de prăbuşire controlată a tavanului cavernei de la fosta mină de sare din câmpul I de sonde a început pe data de 15 iulie, prin scăderea presiunii în interior şi prin eliminarea saramurii din subteran. În această dimineaţă au fost evacuate din zonă ultimele două familii.
Dacă această cantitate de saramură nu poate fi preluată, surplusul va fi deversat în noul lac de acumulare, construit special pentru operaţiunea de prăbuşire controlată. "Situaţia este sub control. Nu există niciun risc pentru populaţie", a declarat Remus Grigorescu, prefectul judeţului Vâlcea, citat de Mediafax.
Citește pe Antena3.ro