x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ofertă specială de carte

Ofertă specială de carte

26 Apr 2013   •   12:14

Începând cu 23 aprilie, Ziua mondială a cărţii, puteţi cumpăra în fiecare săptămână de la chioşcurile de ziare o nouă serie de pachete de carte.
Fiecare dintre pachete cuprinde trei titluri interesante din beletristica internaţională.

Al doilea pachet de cărţi din 26 aprilie poate  fi cumpărat la doar 9,99 lei şi cuprinde următoarele titluri:

Jonathan Wright, Iezuiţii

Cartea lui Jonathan Wright dezvăluie secole de istorie a unui cunoscut şi controversat ordin religios. Urmărind pas cu pas destinul călugărilor iezuiţi, cititorul are prilejul de a vedea tabloul mai larg al unor epoci de profunde prefaceri religioase, sociale şi culturale, în care creştinismul s-a răspândit tot mai mult, iar noile convingeri ştiinţifice au început să aibă parte de recunoaşterea cuvenită, fiind treptat acceptate de Biserică.

Lucrare istorică documentată şi structurată exemplar, Iezuiţii se citeşte cu plăcere şi interes, mai cu seamă datorită stilului scriiturii care, fără a renunţa la rigoare, tratează tema călugărilor aflaţi în serviciul direct al papei într-o manieră incitantă.



Înaintea piramidelor

Unele dintre cele mai mari mistere ale lumii antice sunt piramidele din Egipt. Aflaţi în căutarea secretului acestor construcţii megalitice, Christopher Knight şi Alan Butler ne prezintă o teorie uimitoare, susţinută cu dovezi pe măsură.

Intentia lor a fost sa publice o sinteza a cercetarilor cu privire la sistemele de masurare utilizate în Britannia Neolitica , dar până la urmă rezultat o poveste depre transmiterea unor cunostinte stravechi si a unor artefacte nepretuite, care cuprinde o perioada de  cateva milenii si culmineaza cu jocul puterii la cel mai inalt nivel din secolul XX. S-a pornit de la o descoperire arheologica importanta si s-a s-a terminat cu ceea ce criticii considera a un rival desavarsit al oricarui roman scris de Dan Brown cu singura diferenta ca informatiile din aceasta carte sunt adevarate ele putand fi verificate si testate de catre oricine fara detine neaparat cunostinte de specialitate.

Ei afirmă că cei care au construit sau proiectat Marea Piramidă erau originari din Britannia. Mai mult de atât, ne demonstrează legătura dintre menhirele ce pot fi găsite pe toată suprafaţa Marii Britanii (dintre care cele mai cunoscute sunt cele de la Stonehenge) şi cele trei piramide de pe platoul Gizeh.

Înaintea piramidelor ne aduce o nouă viziune asupra lumii antice, ne vorbeşte despre constructori misterioşi, astronomi pricepuţi şi, nu în ultimul rând, despre religiile lumii şi francmasonerie.


Secretele Simbolului pierdut  - Dan Burstein şi Arne de Keijzer

Secretele Simbolului pierdut are subtitlul modest „Ghid neautorizat către misterele din urmarea romanului Codul lui Da Vinci”. Modest, deoarece este departe de a fi un simplu ghid, autorizat sau nu. Cartea este de fapt, în mare parte, o suită de interviuri luate de autori unora dintre cele mai importante personalităţi din SUA momentului actual, printre care filosofi, matematicieni, specialişti în noetică (ştiinţa adusă în prim-plan de Dan Brown în Simbolul pierdut), rabini, apărători ai creştinismului şi atei convinşi, pasionaţi de coduri şi istorici ai Statelor Unite şi, nu în ultimul rând, masoni.

Întrebările pe care le pun editorii se învârt, evident, în jurul subiectelor şi aluziilor din ultimul roman al lui Dan Brown. Însă răspunsurile celor intervievaţi depăşesc cu mult cadrul strâmt al analizei acestei opere de ficţiune. Astfel, indiferent dacă sunt de acord sau nu cu ideile din roman, indiferent dacă le-a plăcut sau nu cartea, din toate interviurile prezentate începe să se contureze o imagine a Americii, trecute şi actuale, mult mai complexă decât a încercat să o prezinte Dan Brown.

Cartea este deci, mai degrabă, un ghid al Americii profunde, al Americii a cărei teamă de francmasoni a dus la scandaluri imense, dar care acum nu se mai tulbură când unii senatori îşi manifestă admiraţia pentru Hitler şi Goebbels, acea Americă a cărei capitală a fost construită, poate, după planuri francmasonice, dar unde, cu siguranţă, intrigile politice au depăşit cu mult preocuparea pentru venerarea Marelui Arhitect al Universului, acea Americă în care diatribele virulent ateiste se pot afla la doar câteva pagini distanţă de o preamărire a lucrării lui Dumnezeu.

Cu alte cuvinte, după cum spune şi Dan Brown, descoperim, atât din romanul lui, cât şi, şi, poate mai ales, din paginile Secretului Simbolului pierdut, în ce fel Statele Unite au devenit o naţiune creştină şi la ce au renunţat, poate, luând-o pe acest drum.
___________________________________________________________________________________

Primul pachet de cărţi din 23 aprilie poate  fi cumpărat la doar 9,99 lei şi cuprinde următoarele titluri:

Cruciada împotriva Sfântului Graal

Cruciada împotriva Sfântului Graal reprezintă una dintre cărţile de referinţă care au marcat ani la rând literatura autorilor de conspiraţie sau a celor care abordează subiecte oculte. Pornind de la legenda catarilor şi de la posibilul rol pe care aceştia l-au jucat în istoria Graalului, celebrul medievist Otto Rahn a întreprins un studiu amănunţit, în care îmbină rezultatele cercetărilor sale arheologice în sudul Franţei cu interpretările mistice ale unor opere precum Parsifal sau Lohengrin.

Dezvăluirile se ţin lanţ, iar cititorul asistă la aglutinarea subtilă, dar spectaculoasă a unor vechi legende (precum cea despre lâna de aur) cu fapte istorice plasate acum într-o lumină nouă (cruciadele, lupta Bisericii Catolice împotriva catarilor, acţiunile Cavalerilor Templieri). O carte bine documentată şi tulburătoare despre unul dintre cele mai bine păzite secrete din istorie, în jurul căruia s-au ţesut intrigi nenumărate şi speculaţii mai mult sau mai puţin întemeiate.


Noua ameninţare mondială

Un nou tip de război îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult în ultimul timp, un război care este dus de acasă, iar câmpul de luptă este internetul. Jurnalistul şi analistul militar american James F. Dunnigan explorează în paginile acestui volum diferitele aspecte ale războiului informaţional şi cibernetic. Chiar dacă subtitlul anunţă o carte despre cyber-terorism, abordarea autorului este mult mai largă. Posibilitatea declanşării unui cyber-război poate provoca haos şi dezastru, o astfel de eventualitate justificând atenţia şi seriozitatea cu care sunt privite problemele dezbătute de autor. Şi totuşi, cartea reprezintă o viziune mai degrabă liniştitoare: datorită faptului că oamenii conştientizează necesitatea unor măsuri de securitate, multe dintre problemele actuale sunt, în mare parte, rezolvate, cel puţin din punctul de vedere al utilizatorilor individuali.

Vieţile secrete ale preşedinţilor americani
Uitaţi de manualele rigide şi plictisitoare! Istoria americană n-a mai fost niciodată atât de amuzantă!
Cormac O’Brien ne propune o lecţie de istorie cum n-am mai întâlnit, aruncând o lumină cu totul nouă asupra bărbaţilor care-au ocupat de-a lungul anilor cea mai înaltă funcţie în stat: Preşedinţii Statelor Unite.

Cu un capitol dedicat fiecărui preşedinte în parte, începând cu George Washington şi până la proaspătul ales Barack Obama, Vieţile secrete ale preşedinţilor americani abordează toate întrebările şi problemele spinoase pe care celelalte cărţi de istorie se feresc să le pună în discuţie: Câţi dintre tipii ăştia îşi înşelau de fapt soţiile? Există cu adevărat tuneluri secrete pe sub Casa Albă? Şi ce-a fost în capul lui Nancy Reagan când a apărut într-un serial de televiziune?

×