x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oficiali din domeniul sănătății atrag atenția că activitățile zilnice devin mai periculoase cu noile tulpini ale COVID-19

Oficiali din domeniul sănătății atrag atenția că activitățile zilnice devin mai periculoase cu noile tulpini ale COVID-19

26 Ian 2021   •   11:06
Oficiali din domeniul sănătății atrag atenția că activitățile zilnice devin mai periculoase cu noile tulpini ale COVID-19

Mai mulți oficiali din domeniul sănătății atrag atenția că activitățile zilnice devin mai periculoase acum, cu noile tulpini ale COVID-19, în contextul în care în SUA a fost descoperită o nouă tulpină la o persoană care venea din Brazilia.

Noua tulpină, respectiv varianta P.1 a virusului, a fost descoperită în Minnesota la un călător din Brazilia. De asemenea, în peste 20 de state din SUA a fost detectată noua tulpină a SARS-CoV-2 din Marea Britanie. 

„Am văzut ce se întâmplă în alte țări care au avut un control relativ bun al coronavirusului, apoi aceste variante au preluat controlul și s-a constatat o răspândire explozivă a virusului.”, a declarat medicul Leana Wen, pentru CNN.

Astfel, în contextul în care aceste variante noi au fost descoperite în SUA, medicul Leana Wen atrage atenția că orice activitate zilnică are o probabilitate mai mare de a contacta coronavirusului.

Dr. Anthony Fauci a atras și el atenția, la NBC, că purtarea a două măști este probabil mai eficientă în oprirea răspândirii virusului. Pe de altă parte, acesta a precizat că vestea bună este că vaccinurile COVID-19 existente par să fie eficiente împotriva noilor variante.

Compania Moderna a anunțat că vaccinul său a creat anticorpi care neutralizează variantele COVID-19 găsite pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud. Totuși, există îngrijorări că acesta ar avea o eficacitate scăzută în cazul tulpinii din Africa de Sud, iar în prezent se lucrează la acest aspect.

De asemenea, vaccinul Johnson & Johnson este testat în Africa de Sud, SUA și Brazilia.

În cazul vaccinului produs de Pfizer – BioNtech, un studiu efectuat de experții Pfizer și ai Facultății de Medicină de la Universitatea din Texas arată că vaccinul ar putea fi eficient și în cazul noilor tulpini ale coronavirusului.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: tulpini noi coronavirus Covid-19