x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Olt: Peste 150 de nevăzători şi bolnavi mintal au permise auto

Olt: Peste 150 de nevăzători şi bolnavi mintal au permise auto

30 Iun 2010   •   00:00
Olt: Peste 150 de nevăzători şi bolnavi mintal au permise auto

Poliţiştii trebuie să ridice 156 de permise de conducere a autovehiculeleor unor persoane care figurează în documentele Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Olt ca având handicap psihic, de vedere sau cu deficienţe mintale.

Prefectul judeţului Olt, Leonid Moisiu, a declarat că au fost făcute verificări în sensul de a se descoperi dacă au permise de conducere auto persoane care, din cauza unor boli, nu trebuie să conducă autovechicule şi s-a descoperit că în judeţ sunt 156 de asemenea cazuri.

"Au fost verificate peste 3000 de permise auto şi au fost confruntate datele cu cele de la Direcţia de Asistenţă Socială. S-a constatat că dintre şoferi, 156 au şi certificate de persoană cu handicap de vedere sau cu deficienţe psihice şi mintale. S-a dispus ridicarea tuturor acestor permise de către poliţişti care la finalul acţiuni ne vor spune şi dacă aceşti posesori de permise sunt într-adevăr bolnavi sau doar în documente au afecţiunile respective pentru a primi ajutoare financiare. Este însă posibil ca îmbolnăvirile să fi apărut ulterior obţinerii permiselor de conducere", a explicat prefectul, potrivit Agerpres.

Moisiu a menţionat că au fost descoperite şi opt cazuri ale unor cetăţeni cu certificat de persoană cu handicap vizual sau psihic care urmau să obţină permise de conducere. "Aceste 8 persoane au făcut şcoala de şoferi şi se înscriseseră pentru a susţine examenele", a adăugat prefectul.

×
Subiecte în articol: observator