x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omar Hayssam, achitat în dosarul Foresta Nehoiu

Omar Hayssam, achitat în dosarul Foresta Nehoiu

de Veronica Micu    |    10 Iul 2008   •   00:00
Omar Hayssam, achitat în dosarul Foresta Nehoiu

11:30 • Curtea de Apel l-a achitat pe Omar Hayssam şi pe ceilaţi inculpaţi în dosarul privatizării Foresta Nehoiu, în care sirianul este acuzat de bancrută frauduloasă şi constituire de grup de criminalitate organizată. Decizia instanţei, însă, nu este definitivă.

Curtea de Apel l-a achitat pe Omar Hayssam şi pe ceilaţi inculpaţi în dosarul privatizării Foresta Nehoiu, în care sirianul este acuzat de bancrută frauduloasă şi constituire de grup de criminalitate organizată. Decizia instanţei, însă, nu este definitivă.


CERERE RESPINSĂ. Potrivit deciziei CAB, Omar Hayssam, Mohamad Omar, omul de afaceri Emile Raja El Assal, şi fostul director general adjunct al firmei, Gheorghe Iosif, sunt achitaţi pentru infracţiunile de constituirea unui grup de criminalitate organizată şi pentru bancrută frauduloasă, iar notarul Marilena Carmen Popa, pentru fals în formă continuată. Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de schimbare a încadrării juridice pentru inculpaţi. Inculpaţii dosarului Foresta sunt acuzaţi de procurori că au pus la cale o reţea de firme prin care s-a reuşit falimentarea societăţii cumpărate de la stat, în 2000, de către sirianul Omar Hayssam. Aceste societăţi căpuşă au preluat pe sume insignifiante activele firmei din Nehoiu, judeţul Buzău, în timp ce datoriile acesteia către stat creşteau. Decizia de joi a Curţii de Apel poate fi atacată cu recurs.

×
Subiecte în articol: observator omar hayssam