x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omul de afaceri Georgică Cornu, cercetat sub control judiciar

Omul de afaceri Georgică Cornu, cercetat sub control judiciar

02 Oct 2015   •   22:14
Omul de afaceri Georgică Cornu, cercetat sub control judiciar
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au dispus vineri măsura controlului judiciar în cazul celor cinci persoane reţinute în urma percheziţiilor de joi.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru AGERPRES că Georgică Cornu, administratorul unei firme din Orşova, Constantin Popescu, patronul unei firme de transport din localitatea mehedinţeană Bâcleş, Costel Vîrvoreanu şi oamenii de afaceri Ion Mihali şi Ion Răveanu, reţinuţi joi noapte în baza unei ordonanţe pentru 24 de ore, au fost eliberaţi din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi şi vor continua să fie anchetaţi su control judiciar.

Oamenii legii au luat hotărârea să pună sub sechestru sume de bani descoperite la cei acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, mai multe autoturisme de lux şi creanţe a căror valoare acoperă prejudiciul de opt milioane de euro.

Cercetarea acestora a fost demarată în urma celor 25 de percheziţii desfăşurate, joi, de poliţiştii mehedinţeni, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române în judeţele Mehedinţi, Arad, Caraş-Severin şi Timişoara la reprezentanţii unor firme care au utilizat facturi false pentru achiziţii fictive de materiale de construcţii pentru care deduceau ilegal TVA-ul şi diminuau impozitul pe profit, aducând astfel un prejudiciu bugetului statului în valoare de 10 milioane euro.

Potrivit aceloraşi surse, în acelaşi dosar mai sunt cercetaţi Valentin Popescu, directorul DGASPC Mehedinţi şi Ana Duicu, mama fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.  

×