x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firmele care activează în 6 dintre cele mai cunoscute piețe din Capitală, controlate de OPC

Firmele care activează în 6 dintre cele mai cunoscute piețe din Capitală, controlate de OPC

de Redacția Jurnalul    |    03 Mai 2023   •   19:30
Firmele care activează în 6 dintre cele mai cunoscute piețe din Capitală, controlate de OPC

Comisarii pentru Protecția Consumatorilor din regiunea București-Ilfov au făcut zeci de controale la firme care activează în 6 din cele mai cunoscute piețe din oraș, dând zeci de amenzi.

Comisariatele pentru Protecția Consumatorilor din cele 6 sectoare ale Bucureștiului au desfășurat 55 acțiuni de control pentru a verifica respectarea prevederilor legale din domeniu, la societățile comerciale care activează în 6 dintre cele mai cunoscute piețe din oraș, câte una din fiecare sector, respectiv Piețele Floreasca, Delfinului, Salajan, Reșița, Rahova si Orizont.

În urma neregulilor constatate, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat, până în acest moment, sancțiuni pentru 31 de operatori economici. Au fost date 25 amenzi contravenționale în cuantum de 139.000 lei , 19 avertismente, a fost oprită definitiv comercializarea unor produse neconforme în valoare totală de peste 35.000 lei. Până la remedierea deficiențelor, a fost oprită temporară activitatea de prestare de servicii pentru 14 operatori economici.

În piețe au fost găsite preparate sau produse alimentare preambalate fără elemente de identificare privind stabilirea încadrării a datei limite de consum sau informațiile de pe etichetă traduse în limba română, lipsea informarea cu privire la ingredientele folosite în preparate și alergeni, erau comercializate produse alimentare cu data limita de consum depășită sau produse fără elemente de idendificare. La alte produse expuse la comercializare lipseau prețurile de vânzare sau erau folosite vitrine frigorifice neigienizate, cu praf, impurități, rugină, cu chedere murdare/depreciate/rupte. Au fost găsite insecte moarte (muște, gândaci) și nu erau respectate condițiile de păstrare și depozitare, era schimbată starea termică inițială a unor produse, lipseau documentelor de atestare/verificare metrologică a cântarelor, pavimentul era neigienizat, deteriorat și se utilizau ustensile de bucătărie neprofesionale și bureți de sârmă. De asemenea, lipseau informările, prin intermediul etichetelor, asupra ingredientelor cu potențial alergen și se foloseau agregate de bucătorie uzate, grăsime solidificată arsă, reziduuri alimentare etc.

(sursa: Mediafax)

Laura Buciu, laura.buciu@mediafax.ro

Keywords:OPC, PIAȚĂ

×
Subiecte în articol: opc piaţă controale