x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprea despre seara accidentului: Eram la serviciu şi se va dovedi; în maşină era aghiotantul

Oprea despre seara accidentului: Eram la serviciu şi se va dovedi; în maşină era aghiotantul

27 Oct 2015   •   14:39
Oprea despre seara accidentului: Eram la serviciu şi se va dovedi; în maşină era aghiotantul
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Vicepremierul Gabriel Oprea, aflat marţi la Parlament, a precizat că era "la serviciu" în seara în care a murit poliţistul Bogdan Gigină şi că Parchetul va demonstra acest lucru, precum şi faptul că s-a deplasat "la instituţii ale statului român".

"Din păcate, a murit un tânăr la datorie. S-a făcut omeneşte tot ce s-a putut pentru el. În trei minute şi jumătate a venit SMURD-ul, s-au luat toate măsurile. Voi răspunde ca martor la toate întrebările procurorilor, cum au răspuns şi ceilalţi colegi ai mei. Eram la serviciu, se va dovedi acest lucru, se va dovedi la Parchet (...). Am fost la instituţii ale statului român", a declarat Gabriel Oprea la Parlament, unde a avut o întâlnire cu parlamentari ai UNPR.

Întrebat ce viteză avea coloana din care a făcut parte poliţistul care a murit şi care era urgenţa pentru care a avut nevoie de coloană oficială, Oprea a spus: "Viteza o va stabili Parchetul".

"Nu este problema mea ca demnitar care este viteza, o va stabili Parchetul. Urgenţa - este vorba doar de un echipaj de Poliţie pe care l-a avut întotdeauna orice ministru de Interne, sunt norme, sunt instrucţiuni iar Parchetul va stabili cu celeritate adevărul. Nu avem nimic de ascuns", a precizat Oprea.

El a adăugat că în maşina în care se afla nu era decât aghiotantul său.

"Există un comunicat pe care l-a dat Poliţia, este o declaraţie pe care am făcut-o ieri, este o anchetă în curs şi conform legii nu avem voie să dăm date din dosar. Ce pot să vă spun este că nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu şi se va dovedi acest lucru. Nu am avut nicio zi de concediu în această perioadă şi am muncit foarte mult", a arătat Oprea.

Oprea a mai spus că din câte ştie motocicletele folosite de Poliţia Rutieră sunt noi.

"Cred că la această întrebare au răspuns chiar poliţiştii de la Poliţia Rutieră (...) Ştiu, şi sper că nu greşesc, că anul acesta s-au făcut investiţii (...). Motocicletele cele mai multe sunt noi şi nu au voie să iasă decât dacă îndeplinesc toate criteriile tehnice, dar repet, ştiu că toate sunt noi. Din păcate a murit un tânăr la datorie (...) Am explicat foarte clar modul în care s-a întâmplat accidentul. (...) Voi răspunde ca martor la toate întrebările procurorilor, este normal, cum au răspuns şi ceilalţi colegi ai mei. Vreau să vă spun un singur lucru privindu-vă în ochi: eram la serviciu, se va dovedi acest lucru (...) Aveam un antemergător", a adăugat Oprea.

×