x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu face apel la bucureşteni să-şi lase maşinile acasă. Bulevardele vor fi închise, alternativ, pentru deszăpezire

Oprescu face apel la bucureşteni să-şi lase maşinile acasă. Bulevardele vor fi închise, alternativ, pentru deszăpezire

13 Feb 2012   •   09:43
Oprescu face apel la bucureşteni să-şi lase maşinile acasă. Bulevardele vor fi închise, alternativ, pentru deszăpezire

Primaria Capitalei face apel la bucuresteni sa renunte, pe cat posibil, sa mai circule cu autoturismele proprii, sa nu parcheze pe prima banda de circulatie si sa nu blocheze caile de acces pentru a facilita interventia operatorilor de deszapezire.

"Avand in vedere cantitatile importante de zapada cazute in ultimele ore in Bucuresti, precum si prognoza meteorologilor care indica faptul ca va ninge abundent pana maine dimineata, primarul general, Sorin Oprescu, face un apel la bucuresteni sa renunte, pe cat posibil, la deplasarea cu autoturismele proprii, in favoarea mijloacelor de transport in comun, pentru a facilita o interventie cat mai eficienta a operatorilor de deszapezire. In acest moment, utilajele se afla in teren, dar din cauza aglomeratiei si a numarului mare de masini aflate in trafic, interventiile acestora sunt mult ingreunate", precizeaza Primaria Muncipiului Bucuresti.

Primarul general ii roaga pe bucuresteni sa nu parcheze pe prima banda de circulatie si sa nu blocheze caile de acces, astfel incat utilajele sa poata actiona pentru asigurarea accesului in institutiile publice si a bunei functionari a serviciilor de urgenta si a transportului public.

Totodata, Primaria Capitalei precizeaza ca, incepand din aceasta seara, o serie de bulevarde vor fi inchise alternativ pentru a permite degajarea cat mai eficienta a zapezii. In acest moment sunt in trafic in Capitala 1.400 de autovehicule RATB.

"In caz de necesitate, numarul acestora poate fi marit. Responsabilii RATB supravegheaza in permanenta desfasurarea traficului si vor suplimenta liniile aglomerate", se mai arata in comunicat.

×