x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: Personalul Spitalului Caritas va fi mutat la Panduri, “Malaxa” şi “Carol Davila”

Oprescu: Personalul Spitalului Caritas va fi mutat la Panduri, “Malaxa” şi “Carol Davila”

08 Feb 2011   •   17:59
Oprescu: Personalul Spitalului Caritas va fi mutat la Panduri, “Malaxa” şi “Carol Davila”

150826-oprescu2.jpgPersonalul Spitalului Caritas va fi mutat în funcţie de secţii la Panduri, “Malaxa” şi “Carol Davila”, iar aparatura va fi distribuită clinicilor cărora le aparţin, niciun angajat din unităţile sanitare comasate sau reprofilate nefiind disponibilizat, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

“Clădirile şi spitalele care nu au performanţă şi sunt retocedate nu aveau un viitor fericit. Şi atunci, am hotărât reorganizarea acestora. Astfel, clinica medicală de la Caritas se va întoarce la Spitalul Panduri şi tot acolo va fi organizată o secţie mare de oncologie”, a precizat primarul general al Bucureştiului.

El a mai spus că maternitatea de la Caritas va fi trasferată la Spitalul “Malaxa” într-o secţie cu peste 60 de paturi şi tot acolo va fi mutată clinica de ATI. O dată cu transferul clinicilor din Caritas va fi trasferată toată aparatura aferentă acestora.

“Aparatura urmează medicii. Nu înţeleg care ar fi problema. Ce contează că am cumpărat aparatură, cum zic unii, şi acum închidem spitalul. Transferăm şi aparatura”, a explicat Oprescu. În plus, clinica de chirugie a Spitalului Caritas va fi transferată la Spitalul “Carol Davila”.

Închiderea Maternităţii Caritas nu va crea probleme femeilor din Sectorul 3 Bucureşti, întrucât Spitalul “Malaxa” este situat la graniţa dintre Sectorul 2 şi Sectorul 3, a arătat Oprescu.

Mai mult, edilul-şef al Capitalei ţinut să precizeze că doreşte foarte mult ca în pavilionul rămas liber la Caritas şi care aparţine municipalităţii să organizeze o “casă de retragere civilizată” pentru persoanele vârstnice.

“Pentru că este în proprietatea primăriei pavilionul din medicală aş vrea să organizez o casă de retragere civilizată. Nu vreau să îi spun casă de bărâni. Nu vreau să fac birouri”, a mai spus edilul-şef al Capitalei.

Mai mult, el a vorbit şi despre alte spitale care vor fi retrocedate sau comasate.

Există o secţie exterioară a Spitalului “Sf. Ştefan” şi Spitalul “Scarlat Longhin”, ambele retrocedate, ultimul de zece ani. Ele vor fi mutate în alte spitale. Secţia exterioară de la “Sf. Şefan” va fi trasferată la Spitalul “Victor Babeş”, iar Spitalul “Sf. Şefan” va fi trasferat în pavilionul de pneumologie de la Colentina.

De asemenea, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) se va muta în clădirea care i-a fost repartizată şi unde s-a terminat consolidarea.

Ideea comasării Institutului de diabet cu Spitalul “Cantacuzino”, anunţată ca posibilă de către ministrul Sănătăţii, este pe placul primarului general.

“Ar fi normal ca Institutul de diabet care ocupă două etaje din Spitalul «Cantacuzino» să fie comasat cu respectiva unitate sanitară, ar însemna o creştere a valorii spitalului”, a mai spus primarul general.

×