x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: toate străzile din Bucureşti vor avea apă şi canal până în 2016

Oprescu: toate străzile din Bucureşti vor avea apă şi canal până în 2016

de Agerpres    |    13 Ian 2012   •   11:25
Oprescu: toate străzile din Bucureşti vor avea apă şi canal până în 2016

Dotarea cu utilitati publice (apa si canal) a tuturor utilizatorilor din Capitala va fi asigurata la finele anului 2016, situatie ce va fi posibila numai in cazul continuarii tuturor investitiilor propuse, in corelatie cu orientarea corecta a investitiilor urmatoare, a estimat vineri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, la sfarsitul anului 2008, 23% din numarul total de strazi din Capitala nu aveau apa si canal - circa 4,5% din locuitorii Bucurestiului fiind afectati - iar in doar trei ani, procentul strazilor de pamant (lipsite de apa si canalizare) a scazut la 14%.

'Acestea vor fi finalizate la sfarsitul lui iulie, inceputul lui august, sa pot sa inchid toate lucrarile astea, pentru ca perioada tulburatoare, electorala, sa nu-si gaseasca debuseul intr-o margine de sant', a afirmat Oprescu.

Pana in momentul de fata, a mai precizat primarul general, au fost finalizate lucrarile la retelele de alimentare cu apa si canalizare in cartierele Baneasa, Vatra Noua, Chitila Triaj, Straulesti, Andronache, Ion Creanga, Olimpia, Progresul, Aparatorii Patriei, Giulesti Sarbi. Acestea insumeaza in total 142 de strazi, diferenta de pana la 640 de strazi finalizate fiind investitii ale primariilor de sector.

Au fost de asemenea realizate patru statii de preepurare a apelor pluviale, sase statii de pompare a apelor uzate si o statie de pompare apa potabila.

El a mentionat ca, prin actul aditional numarul 6 la contractul de concesiune, in 2011 a demarat programul de investitii Bucur. In baza acestui document, Apa Nova a fost obligata sa investeasca din fonduri proprii 60 de milioane de dolari pe parcursul a sase ani.

Conform edilului-sef, pana in prezent au fost contractate studii de fezabilitate pentru reabilitarea a 35 kilometri de canale colectoare majore in centrul Bucurestiului, scopul reabilitarii fiind reducerea nivelului ridicat de infiltratii in Caseta de ape uzate si a debitelor de intrare in Glina.

Un alt proiect de importanta vitala il reprezinta canalul colector nou de pe strada Cheile Turzii (zona Berceni-Oltenitei).

Sorin Oprescu s-a referit si la proiectele propuse pentru a fi demarate in 2012: reabilitarea strazilor din cartierul Petricani si din cartierul de locuinte ANL Henri Coanda, precum si realizarea fazei a II-a a Statiei de Epurare de la Glina.

×