x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprişan: Puterea pedelistă vrea să transfere banii din Sănătate în buzunarele unor privaţi

Oprişan: Puterea pedelistă vrea să transfere banii din Sănătate în buzunarele unor privaţi

11 Ian 2012   •   08:13

Vicepresedintele PSD Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea, a sustine ca primariile si consiliile judetene nu vor avea bani sa sustina spitalele sau sa cumpere aparatura sanitara si de urgenta, asa cum sugera seful statului, Traian Basescu.

"Presedintele Romaniei spune ca vor cumpara consiliile judetene si primariile ambulante. Nu vor cumpara primariile si consiliile judetene aceste ambulante pentru ca nu au bani, pentru ca sunt la limita subzistentei. Pe aceiasi bani putini alocati, nu mai este doar statul, vor fi si companiile private si clientii actualei puteri. Daca vrei sa faci un sistem serios, unitar, european trebuie sa chemi toti specialistii seriosi din Sanatatea din Romania, ii consulti, ii pui sa faca o lege. Dupa aceea o pui in dezbatere publica. Nu strangi niste tovarasi, chipurile specialisti, care ne spun cum sa facem, iar Guvernul habar nu are despre ce este vorba", a afirmat Marian Oprisan, citat de Agerpres.

Acesta este de parere ca proiectul noii legi a Sanatatii "pune o cruce pe actualul sistem de sanatate din Romania, in asa fel incat niste clienti ai actualei puteri pedeliste sa transfere banii din sanatate, ai statului, ai cetatenilor, in buzunarele unor privati".

In opinia sa, medicul Raed Arafat "poate fi secretar de stat in Ministerul Sanatatii in guvernul USL fara nicio problema". (V.M.)

×