x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Opt membri ai clanului "Sportivilor", trimişi în judecată de procurorii DIICOT

Opt membri ai clanului "Sportivilor", trimişi în judecată de procurorii DIICOT

de Veronica Micu    |    20 Noi 2012   •   16:36
Opt membri ai clanului "Sportivilor", trimişi în judecată de procurorii DIICOT
Sursa foto: jurnalul.ro

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au trimis în judecată opt membri ai clanului "Sportivilor", dintre care cinci aflaţi în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea unor infracţiuni de violenţă, şantaj şi fraude informatice.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, "activitatea infracţională a fost coordonată de Mircea Emil Băluş, 35 de ani, din Bucureşti, acesta fiind acuzat că, în data de 10/11 octombrie 2012, a obţinut în mod fraudulos un câştig de 175.000 lei, printr-o intervenţie mecanică neautorizată asupra unui aparat pentru jocuri de noroc, tip ruleta electronică, aparatul fiind alterat de către membrii grupării, astfel încât să genereze combinaţia câştigătoare".

Ulterior, inculpaţii au agresat şi ameninţat cu moartea mai multe persoane, precum şi pe administratorul societăţii comerciale în incinta căreia se afla amplasat aparatul, pentru a-l determina să le plătească suma de bani astfel obţinută.

În cauză au fost efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup criminal organizat, şantaj, fraudă informatică prin modificarea de date informatice şi înşelăciune.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

×