x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci orașe europene intră în etapa finală a premiilor Capitala verde europeană și Frunza verde

Cinci orașe europene intră în etapa finală a premiilor Capitala verde europeană și Frunza verde

de Redacția Jurnalul    |    20 Iul 2023   •   20:15
Cinci orașe europene intră în etapa finală a premiilor Capitala verde europeană și Frunza verde

Cinci orașe europene intră în etapa finală a premiilor Capitala verde europeană și Frunza verde. Singurul oraș din România care a candidat pentru titlul de Capitală Verde Europeană, Brașovul, a pierdut titlul.

Orașele sunt supuse unei presiuni tot mai mari din cauza poluării, a schimbărilor climatice și a crizei biodiversității, astfel că cele alese au fost selectate pe baza angajamentului lor în abordarea provocărilor legate de mediul urban, cu scopul de a arăta că este posibil să devii ecologic, indiferent de unde pornești.

Graz (Austria), Guimarães (Portugalia) și Vilnius (Lituania) sunt finalistele pentru titlul de Capitală verde europeană 2025 pentru orașele cu peste 100 000 de locuitori.

Pentru titlul „Frunza verde europeană” 2025, deschis zonelor urbane mai mici, finalistele sunt Viladecans (Spania) și Treviso (Italia).

Din România, un singur oraș a candidat pentru titlul de Capitală Verde Europeană - Brașovul.

Primăria Braşov a felicitat orașele finaliste din acest an.

„Drumul Brașovului spre titlul de «Capitală Verde Europeană» nu se oprește aici, ci abia începe. Brașovul este un reper în România în privința orașelor verzi și al aplicării principiilor de dezvoltare sustenabilă. În ultimii 3 ani, orașul nostru a făcut pași concreți pentru rezolvarea problemelor istorice de mediu, lucru vizibil și din cifrele oficiale“, a declarat primarul Allen Coliban.

„Vom continua, pentru că aplicarea măsurilor cuprinse în planul nostru de acțiune pentru Brașovul Verde reprezintă pași concreți în tranziția către un oraș-model, un oraș ce oferă o calitate superioară a vieții. Cu fiecare lună, cu fiecare proiect, Brașovul se dezvoltă în această direcție. Până la candidatura de anul viitor vom avea și mai multe argumente care să ne susțină acest demers - noi piste de biciclete, noi amenajări de parcuri, noi surse regenerabile de energie, noi proiecte de înverzire a spațiului public, noi politici privind mobilitatea durabilă. - este mesajul pe care îl primim la fiecare vizită din străinătate. Suntem convinși că Brașovul merită să fie Capitală Verde Europeană, iar pentru asta trebuie să continuăm și să ducem mai departe această mândrie, să facem cunoscute ambițiile și realizările Brașovului pretutindeni în Europa. Candidatura din acest an reprezintă doar un prim pas într-o călătorie a progresului și a transformării orașului nostru, călătorie la care participăm cu toții”, a scris Primăria Brașov.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: orase capitala verde