x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban: De 25 de ani nu au fost asigurați nici măcar banii de mentenanță necesari pentru dotările tehnice ale Armatei

Orban: De 25 de ani nu au fost asigurați nici măcar banii de mentenanță necesari pentru dotările tehnice ale Armatei

02 Iul 2017   •   16:30
Orban: De 25 de ani nu au fost asigurați nici măcar banii de mentenanță necesari pentru dotările tehnice ale Armatei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, într-o emisiune televizată, întrebat fiind cu privire la accidentul camionului militar în care şi-au pierdut viaţa trei soldaţi, că de 25 de ani nu au fost asiguraţi nici măcar banii de mentenanţă necesari pentru dotările tehnice ale Armatei. 

"De 25 de ani, practic, n-am asigurat nici măcar banii de mentenanţă, nici măcar banii de muniţie, d-apoi să facem înzestrări moderne care să aducă Armata Română la un nivel de competitivitate şi mai ales la obligaţiile care decurg din calitatea de stat membru NATO", a afirmat Orban, duminică, la Digi. 

El a declarat că deşi "pentru prima oară, după nu ştiu câţi ani, am alocat şi noi 2% din PIB pentru Apărare", "banii nu sunt cheltuiţi". 

"Reprezintă o prioritate pentru Guvern înzestrarea Armatei cu tot ceea ce este necesar pentru a ne îndeplini misiunile la care suntem parte şi pentru a ne îndeplini obligaţiile pe care le avem de furnizare a securităţii în cadrul NATO, mai ales că trăim o perioadă în care plăcile tectonice se mişcă şi în care noi trebuie să fim pregătiţi pentru orice eventualitate", a atras atenţia liderul liberal. 

În opinia lui Orban, "dacă nu se vor aloca resursele financiare suficiente, în primul rând pentru achiziţia unor transportoare, blindate, a unor elicoptere moderne (...)", vor trebui "asigurate resursele pentru asigurarea mentenanţei". 

Întrebat despre referirile "extrem de critice" ale premierului Lucian Tudose la adresa lui Raed Arafat, care n-ar fi ajuns destul de repede la locul tragediei din judeţul Argeş, Ludovic Orban a susţinut că şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă "le stă ca un os în gât celor de la PSD şi că aşteaptă orice pretext pentru a putea scăpa de el". 

"Şi din cauza asta cred că şi Tudose urmează aceeaşi linie pe care au avut-o şi predecesorii lui, de a încerca să găsească pretexte pentru a scăpa de Arafat. N-are nici o miză, nu are nici o apartenenţă politică (Arafat n.red.), dar i-a deranjat pe mulţi", a mai spus preşedintele PNL.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: ludovic orban mentenanta armata