x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban, despre aprobarea finanțării Autostrăzii Sibiu-Pitești: Este o garanție, primită din partea Comisiei Europene

Orban, despre aprobarea finanțării Autostrăzii Sibiu-Pitești: Este o garanție, primită din partea Comisiei Europene

03 Sep 2020   •   19:57
Orban, despre aprobarea finanțării Autostrăzii Sibiu-Pitești: Este o garanție, primită din partea Comisiei Europene

După ce Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de 875,5 milioane de euro pentru prima etapă de construcție a autostrăzii Sibiu-Pitești, premierul Ludovic Orban a declarat că aceasta este „o garanție” pentru construcția primei autostrăzi care va traversa Muncții Carpați.

„În ceasul al doisprezecelea, aproape de finalul celui de-al șaptelea an al exercițiului 2014-2020, s-a luat această decizie. Felicit Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene pentru acestă reușită. Este o garanție că avem banii alocați pentru a construi un tronson de autostradă fundamental, singurul tronson de autostradă care traversează munții și care asigură banii necesari pentru închiderea Coridurului IV. (...) Putem să spunem clar: da, vom avea autostrada și se va realiza prima traversare a munților pe profil de autostradă”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că Ministerul Transporturilor are pregătită documentația pentru tronsonul Ploiești - Brașov.

„De asemenea, avem două tronsoane de autostradă care vor traversa munții înspre Moldova, autostrada Unirii”, a mai spus premierul.

Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de 875,5 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru prima etapă de construcție a autostrăzii Sibiu-Pitești. Va fi prima autostradă care traversează Munții Carpați.

Coridorul va asigura o legătură neîntreruptă pe teritoriul României, de la portul Constanța de la Marea Neagră până la Nădlac, la frontiera maghiară, conectând România centrală și de vest cu rețeaua de autostrăzi europene.

Potrivit comisarului pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, „acest proiect va elimina un blocaj major în rețeaua de transport din România, ceea ce va spori siguranța rutieră, va scurta durata călătoriilor și va reduce costurile pentru pasageri și mărfuri. Proiectul va avea un impact extrem de pozitiv asupra economiei și a calității vieții populației locale”.

Se preconizează că proiectul va fi operațional începând din 2026.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Autostrada Sibiu-Piteşti