x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban, despre bursele pentru elevi: Am stabilit un cuantum minim al bursei elevilor de 100 de lei

Orban, despre bursele pentru elevi: Am stabilit un cuantum minim al bursei elevilor de 100 de lei

08 Feb 2021   •   16:45
Orban, despre bursele pentru elevi: Am stabilit un cuantum minim al bursei elevilor de 100 de lei
Sursa foto: Hepta

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a spus, luni, că s-a intervenit legislativ pentru a nu se mai crea discrepanțe între bursele elevilor în funcție de localitate, astfel că s-a stabilit ca bursa minimă să fie de 100 de lei.

Întrebat despre bursele elevilor, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a spus că s-a stabilit, pentru prima dată, un prag minim al bursei, de 100 de lei.

„În privința burselor elevilor, știți foarte bine că acestea sunt finanțate din bugetele locale. Ce am stabilit pentru prima oară este un prag minim pentru bursele elevilor, pentru că existau diferite decizii ale Consiliilor Locale care dădeau burse de 8 lei sau de 14 lei sau de 16 lei. În alte Consilii Locale se dădea bursă de 200 de lei sau de 300 de lei. Sunt patru categorii de burse. Ce am stabilit noi? Că există un cuantum minim al bursei care trebuie acordate de Consiliile Locale, care este de 100 de lei”, a spus Orban.

×
Subiecte în articol: ludovic orban burse elevi