x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ordonanta DNA - Macovei, vinovata lui Tariceanu

Ordonanta DNA - Macovei, vinovata lui Tariceanu

de Aniela Nine    |    15 Feb 2006   •   00:00
Ordonanta DNA - Macovei, vinovata lui Tariceanu

In continuarea scandalului iscat de respingerea Ordonantei DNA de catre Senat, premierul Tariceanu a lansat o noua idee: vina esecului rasunator al legiferarii luptei anticoruptie apartine si ministrilor Monica Macovei si Bogdan Olteanu, care nu au fost prezenti la dezbateri pentru a sustine pozitia Executivului.

In continuarea scandalului iscat de respingerea Ordonantei DNA de catre Senat, premierul Tariceanu (foto) a lansat o noua idee: vina esecului rasunator al legiferarii luptei anticoruptie apartine si ministrilor Monica Macovei si Bogdan Olteanu, care nu au fost prezenti la dezbateri pentru a sustine pozitia Executivului. Ca atare, considera Tariceanu, ceea ce s-a intamplat la Senat poate fi interpretat ca o expresie a "lipsei de coordonare sau de organizare".

ARATATI CU DEGETUL. "Sigur ca, aici, poate, un rol ar fi avut si ministrul Justitiei, care ar fi trebuit sa urmareasca parcursul acestei ordonante si sa fie prezent la dezbateri, poate si ministrul pentru Relatia cu Parlamentul ar fi trebuit sa urmareasca si sa atentioneze grupurile senatoriale ale coalitiei, in asa fel incat prezenta sa fie cea buna", a spus Tariceanu, conform Mediafax, dupa intalnirea cu liderii grupurilor parlamentare de ieri. Ministrul Justitiei a mai primit o critica, desi indirecta, de la seful sau. Vorbind despre responsabilitatea pe care Macovei o are de a pune de acord prevederile ordonantei disputate cu legea fundamenala, astfel incat sa fie inlaturat pericolul unei contestari la Curtea Constitutionala a acesteia, Tariceanu a comentat: "Nu vreau sa se intample ca anul trecut cu pachetul de legi de reforma a justitiei".

MACOVEI RASPUNDE. "Sa nu va imaginati ca e treaba mea sa aduc parlamentarii in sala la vot", i-a dat replica Macovei premierului intr-o emisiune la Antena 3. Raliindu-se insa partial pozitiei adoptate de Taricenau, si ministrul Justitiei l-a aratat cu degetul pe Bogdan Olteanu, a carui atributie principala e tocmai mentinerea unei bune comunicari intre Executiv si Parlament. Cat despre semnalele de neconstitutionalitate a ordonantei, Macovei le-a anulat, explicand ca, conform deciziei Curtii Constitutionale, doar Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie poate ancheta parlamentari, iar DNA este o structura in cadrul acestuia.

×
Subiecte în articol: observator macovei