x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ospatari cu clasa in casa "Blue Lagoon"

Ospatari cu clasa in casa "Blue Lagoon"

25 Aug 2005   •   00:00
Ospatari cu clasa in casa "Blue Lagoon"

Servirea mesei poate deveni un adevarat spectacol atunci cand ospatarul isi iubeste meseria. Nu este suficient ca mancarea sa fie delicioasa pentru a o face de neuitat. Atmosfera conteaza in egala masura.

Muzica buna, peisaj cu piscina si plante exotice, curatenie pana in cele mai mici detalii, mancare excelenta si servire atenta sunt meniul oferit zilnic clientilor de Restaurantul "Blue Lagoon" din cadrul complexului Vox Maris No 1 Club. Zeci de ospatari bine scoliti stau la dispozitia turistilor pentru a le pune pe masa specialitatile casei, mereu proaspete si gustoase. Personalul de la "Blue Lagoon" nu este insa amabil doar in standardele impuse de meserie, ci te face sa revii, de dragul felului in care esti servit.

RECOMANDARE. Cel mai experimentat dintre ospatarii restaurantului este Marcel Ioana. De o discretie desavarsita, Nea Marcel, cum ii spun clientii, are "scoala". Cei aproape 30 de ani de ospatarie se vad in fiecare gest al sau. Are un fel anume de a se apropia de client, de a-i sugera sa faca cele mai potrivite alegeri din meniul zilei, de a-i recomanda exact ce isi doreste. Nea Marcel leaga foarte usor o conversatie, asa ca nu mi-a fost greu sa-l descos cu privire la experienta sa profesionala si amintirile unei vieti petrecute in slujba clientilor. A intrat in ucenicie, la Athenee Palace, in 1976. "Aveam 19 ani, terminasem un liceu teoretic, facusem un an de Drept, dar imi doream o meserie in care sa castig si bine si sa muncesc curat. Era greu, pe atunci, sa devii ospatar. Ucenicia dura cativa ani, in care trebuia sa urmezi si cursuri de perfectionare. Pe langa asta, invatai macar o limba straina, pentru ca aveam multi turisti de peste hotare", povesteste nea Marcel.

DELICIOS. Pentru doamna Nuti, maistru cofetar, dulciurile nu mai au nici un secret

AMINTIRI. Munca la Athenee Palace, unul dintre restaurantele de top ale Bucurestiului, i-a dat ocazia de a face parte dintr-o categorie mai speciala de personal, cea care servea la receptii oficiale sau la intalniri de rang inalt. "Eu eram nominalizat in mod constant in lista de personal pentru ambasadele statelor Bulgaria, Burundi si Ghana. Dar am servit la multe receptii de amploare. Imi aduc aminte de anul in care s-a construit Sala Polivalenta din Bucuresti. Atunci a avut loc Congresul Mondial al Petrolului. La receptia oficiala au participat 3.500 de persoane." La atatia clienti, s-a amenajat un bufet pe masura, cat sala mare de la Polivalenta, in care au fost descarcate un tir de gustari reci, altul de gustari calde, un tir de preparate de peste, altul de dulciuri, mii de sticle de vin rosu, vin alb si alte bauturi.

De-a lungul vietii sale, nea Marcel a servit numeroase personalitati, de la presedinti de stat pana la actori si cantareti celebri. Isi trateaza clientii cu acelasi respect, indiferent daca sunt VIP-uri sau necunoscuti. La fel fac toti colegii sai de la "Blue Lagoon", asa ca nu e de mirare ca acest restaurant este unul dintre cele mai apreciate de pe Litoral. Servirea impecabila este completata de mancarea exceptionala, gatita de maistri bucatari si cofetari cu experienta.
×
Subiecte în articol: observator