x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OTV a intrat în faliment, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea de declanşare a insolvenţei

OTV a intrat în faliment, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea de declanşare a insolvenţei

30 Mar 2012   •   07:12
OTV a intrat în faliment, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea de declanşare a insolvenţei

Dupa ce, miercuri, Tribunalul Bucuresti a admis solicitarea societatii Mamitzu Production SRL, care a cerut instantei declansarea procedurii insolventei pentru OTV, televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat in faliment.

Societatea Mamitzu Production SRL a solicitat Tribunalului Bucuresti, pe 30 noiembrie 2011, deschiderea procedurii insolventei in cazul societatii Ocram Televiziune SRL, potrivit datelor publicate pe site-ul Tribunalului Bucuresti.

Societatea Ocram Televiziune SRL detine licenta audiovizuala a televiziunii OTV. Actionarii Ocram Televiziune SRL sunt: Dan Diaconescu - asociat principal (80,1%) si GMG Media Box SA (19,9%). Actionarii GMG Media Box SA sunt: PSV Company SA - 99,996%, Enache Sorin si Druica Constantin - cu cate 0,002%. Actionarii PSV Company SA sunt: Elbahold Limited (Cipru) - 54,422728%, Asociatia salariatilor din SNP Petrom SA (25 asociati) - 25%, PSV Company SA - 10,010714% si actionari persoane fizice (8577) - 10,566558%. Actionar unic al Elbahold Limited (Cipru) este Berhill Limited (Cipru), al carei actionar unic este Luca Liviu.

Potrivit informatiilor postate pe site-ul Tribunalului Bucuresti, instanta a admis miercuri, 28 martie, solicitarea Mamitzu Production SRL de declansare a procedurii insolventei in cazul OTV.

De asemenea, instanta ordona ridicarea dreptului de administrare a debitoarei (OTV, n.r.) si dispune incetarea mandatului administratorilor statutari ai debitoarei. Instanta a decis, totodata, sa desemneze provizoriu, pana la prima adunare a creditorilor, ca administrator judiciar pe ACSIS SOLV IPURL, cu o retributie lunara de 2.000 lei, exclusiv TVA, din averea debitoarei.

Decizia instantei de admitere a procedurii insolventei in cazul OTV poate fi atacata cu recurs in 7 zile de la comunicare, informeaza Mediafax.

Decizia Tribunalului Bucuresti vine dupa ce, marti, CNA a aplicat OTV cea mai drastica sanctiune posibila - injumatatirea licentei audiovizuale -, pentru ca televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului Dan Diaconescu, in afara perioadei de campanie electorala, astfel postul mai poate emite pana pe 28 septembrie.

Ieri, in fata sediului Consiliului National al Audiovizualului, peste 600 de persoane au protestat nemultumite de faptul ca institutia a decis ca OTV nu va mai putea emite din 28 septembrie. Protestul lor nu a fost autorizat de Primaria Capitalei.

Tot joi, CNA a respins solicitarea OTV de reanalizare a sanctiunii prin care Consiliul a decis injumatatirea licentei televiziunii lui Dan Diaconescu.

×