x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OTV, fără emisie trei ore

OTV, fără emisie trei ore

de Adrian Vaduva    |    09 Sep 2008   •   00:00

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, întreruperea emisiei OTV cu trei ore şi amendarea cu 25.000 de lei a DDTV, pentru abateri grave de la legislaţia privind asigurarea informării corecte, dreptul la propria imagine şi folosirea unui limbaj injurios.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, întreruperea emisiei OTV cu trei ore şi amendarea cu 25.000 de lei a DDTV, pentru abateri grave de la legislaţia privind asigurarea informării corecte, dreptul la propria imagine şi folosirea unui limbaj injurios. Decizia a fost luată de membrii consiliului după ce au fost analizate emisiunile “Dan Diaconescu Direct”, difuzate în perioada 1 august-3 septembrie, o serie dintre acestea fiind reluate şi pe televiziunea DDTV. În emisiunile respective a fost abordat cazul Elodia, invitată fiind Magda Ciumac, folosindu-se în rînduri repetate un “limbaj injurios”, potrivit membrilor CNA. Astfel, potrivit consiliului, OTV va trebui să-şi întrerupă emisia pentru trei ore, joi seară, următoarea sancţiune pe care CNA o poate acorda postului condus de Dan Diaconescu fiind reducerea la jumătate a valabilităţii licenţei televiziunii. Potrivit CNA, în ultimul an, OTV a mai avut întreruptă emisia, pentru trei ore, de două ori, în 16 aprilie şi 22 iulie. “Ne gîndim foarte serios la reducerea licenţei OTV”, a spus Radu Teodorel, vicepreşedintele consiliului.

Totodată, CNA a decis să transmită două adrese la ANAF şi la Administraţia Fiscală a sectorului în care are sediul OTV, prin care să solicite o evidenţă a plăţii amenzilor cu care CNA a sancţionat postul lui Dan Diaconescu.

×
Subiecte în articol: mass-media