x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (P) Conferința de închidere a proiectului:„O șansă pentru siguranța viitorului” Număr de identificare al contractului: POSDRU/125/5.1/S/126383

(P) Conferința de închidere a proiectului:„O șansă pentru siguranța viitorului” Număr de identificare al contractului: POSDRU/125/5.1/S/126383

19 Sep 2015   •   11:02
(P) Conferința de închidere a proiectului:„O șansă pentru siguranța viitorului” Număr de identificare al contractului: POSDRU/125/5.1/S/126383
Societatea Romprest Security S.R.L. organizează conferința de închidere a proiectului „O șansă pentru siguranța viitorului” - Număr de identificarea al contractului: POSDRU/125/5.1/S/126383. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 în cadrul Axei Prioritare 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare“, Domeniul Major de Intervenție 5.1. “Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare“.

Evenimentul se va desfășura în data de 21.09.2015, ora 10:00 la sediul Romprest Security S.R.L. aflat în localitatea Otopeni, Oraș Otopeni, Calea Bucureștilor, nr. 224 E, clădirea REAB.
            
În cadrul evenimentului se vor prezenta obiectivele asumate prin cererea de finanțare și rezultatele obținute în perioada de implementare.
             
Obiectivul general al proiectului a constat în îmbunătățirea capacității de ocupare şi facilitarea accesului pe piața forței de muncă a şomerilor prin implementarea unui sistem integrat de măsuri privind îmbunătățirea aptitudinilor şi dobândirea de competențe noi pentru persoanele din cadrul grupului țintă, în ocupații din sfera serviciilor de securitate, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor în evoluția de pe piața muncii, precum și în vederea creşterii gradului de ocupare a forței de muncă din regiunile București-Ilfov, Sud-Muntenia și Sud-Vest Oltenia.
             
Prin intermediul proiectului s-a reușit furnizarea de programe de formare profesională pentru un număr de peste 600 persoane în vederea creșterii și diversificării competențelor profesionale, dar și prin aplicarea unor măsuri de ajutorare a acestora în găsirea unui loc de munca (bursa locurilor de muncă, activități de consiliere și orientare profesională, realizare site cu locuri de muncă).
             
In cele 18 luni de implementare a proiectului, interesul crescut arătat de persoanele incluse în grupul țintă pentru activitățile derulate în cadrul proiectului a dus la obținerea unor rezultate peste cele estimate inițial prin proiect astfel încât la indicatorul Numărul şomerilor de lungă durată participanţi la programe integrate, din care: femei de la un număr de 135 femei, șomeri de lungă durată cât a fost initial prevăzut prin proiect, s-a ajuns la o participare de 177 femei, șomeri de lungă durată.
Un interes crescut pentru cursurile de formare profesională derulate prin proiect a fost arătat și de tinerii cu vârsta între 15 și 25 ani, șomeri de lungă durată, care au ajuns la finele proiectului să atingă numărul de 184 absolenți (cu 38% mai mulți decât indicatorului inițial stabilit de 70 persoane).

Pentru programul de derulare al conferinței și mai multe detalii legate de proiect puteți vizita paginile de internet www.romprestsecurity.ro și www.ospsv.ro sau ne puteți contacta la email: office@romprestsecurity.ro, persoană de contact Hainagiu Ioana - Manager Proiect, S.C. ROMPREST SECURITY S.R.L. 

×