x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (P) Fundatia Vodafone Romania investeste 300.000 euro in dotarea Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta “Grigore Alexandrescu”

(P) Fundatia Vodafone Romania investeste 300.000 euro in dotarea Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta “Grigore Alexandrescu”

26 Oct 2015   •   14:04
(P) Fundatia Vodafone Romania  investeste 300.000 euro in dotarea Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta “Grigore Alexandrescu”
Fundatia Vodafone Romania  a finantat achizitionarea de echipamente medicale si de mobilier specific pentru dotarea noii Unitati de Primiri Urgente a  Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Acest proiect se incadreaza in strategia fundatiei de finantare a programelor care imbunatatesc actul medical in Romania.
 
Dotarea celor 750 m2 de spatii utile ai noii Unitati de Primiri Urgente a necesitat o investitie totala de 333.669 euro, dintre care 300.000 euro au fost finantati de Fundatia Vodafone Romania.  Numarul de paturi de spital a fost marit  de la 7 la 20, crescand astfel numarul minim de pacienti care sunt tratati zilnic in cadrul Unitatii de Primiri Urgente cu 320%, de la 125 pacienti, la 400. Proiectul de dotare a inceput in data de 6 august si a fost finalizat la inceputul acestei luni.
 
Lista echipamentelor medicale specifice achizitionate cuprinde printre altele: un sistem de monitorizare a functiilor vitale, 2 electrocardiografe portabile cu 12 canale, cu carucior, un defibrilator cu pacemaker extern, un dispozitiv medical de triaj, un ventilator pentru camera de resuscitare, o masa incalzita pentru resuscitare nou-nascuti si un ecograf Doppler.
Prin aceste dotari, au fost imbunatatite conditiile de lucru ale personalului spitalului si a crescut numarul pacientilor care pot fi tratati, oferind astfel acces la servicii medicale de calitate inclusiv pacientilor din zonele limitrofe ale Bucurestiului dar si din alte zone ale tarii.
 
“Aceasta investitie va permite asigurarea unui inalt profesionalism al activitatii de primire la departamentul de urgente. Se vor evita perioadele indelungate de asteptare sau situatiile de supraaglomerare, va creste eficienta cu care sunt tratati micii bolnavi. In prezent, cei aproximativ 6.000 de pacienti anuali ai spitalului - internati, ambulatori sau in situatii de urgenta, inclusiv de tip neonatal – pot beneficia de noile echipamente finantate de Fundatia Vodafone Romania”, a spus Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.
 
Fundatia Vodafone Romania a inceput colaborarea cu Spitalul Grigore Alexandrescu in 2013, cu un proiect finantat prin programul “Fondul pentru fapte bune” in valoare de 53.000 euro, prin care a fost modernizata, reabilitata si echipata sectia de Terapie Intensiva Nou-nascuti a spitalului. In 2014 colaborarea a continuat prin achizitionarea unui ecocardiograf ultraperformant, modelul Electric Vivid S5, in valoare de 51.000,  pentru Compartimentul de Cardiologie, Sectia Pediatrie II. Aceasta achizitie a solutionat situatia celor aproximativ 30 de cazuri care ar fi trebuit tratate zilnic in Spitalul Grigore Alexandrescu si care in lipsa ecocardiografului erau redirectionate catre Spitalul Marie Curie, unde lista de asteptare ajunsese la 5 luni.
 
Aceasta este o noua  investitie majora pe care Fundatia Vodafone Romania o face in domeniul medical, dupa constructia noii sectii de terapie intensiva pentru nou-nascuti a spitalului “Marie Curie”, finalizata in 2013.
 
Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.
 

×