x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pacienți de la Spitalul TBC Bisericani, duși la votare cu microbuzul şcolar

Pacienți de la Spitalul TBC Bisericani, duși la votare cu microbuzul şcolar

26 Noi 2019   •   12:54
Pacienți de la Spitalul TBC Bisericani, duși la votare cu microbuzul şcolar
Sursa foto: Foto: Antena 3

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a declanşat o anchetă la Spitalul TBC din localitatea Bisericani după ce mai mulţi pacienţi au fost transportaţi duminică la o secţie de votare cu un microbuz şcolar.

Purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ, dr Mirela Grădinaru, a declarat că potrivit primelor informaţii ar fi vorba de 10 pacienţi despre care medicii spitalului spun că nu ar fi bolnavi de TBC.

"Înţeleg că ar fi vorba de 10 pacienţi. Nu au procedat corect, trebuia organizată urna mobilă. Pacienţii au voie să plece din spital doar la externare sau investigaţii, deplasare care se face cu o Salvare. Medicii curanţi au precizat că aceşti pacienţi nu erau cu TBC, nu erau contagioşi, ci erau aproape de externare unii dintre ei. La prima vedere nu există un risc contagios dar trebuie să vedem foile de observaţie pentru a emite un punct de vedere oficial", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ, dr Mirela Grădinaru.

Conducerea DSP Neamţ a solicitat de la Spitalul TBC din Bisericani foile de observaţie ale pacienţilor care au fost transportaţi la vot, pentru a stabili dacă a existat un risc contagios.

Reprezentanţii unităţii medicale au precizat că în primul tur a fost solicitată urna mobilă pentru pacienţii care au vrut să voteze, dar în turul al doilea nu au mai făcut această cerere. Duminică, mai mulţi pacienţi şi-au exprimat intenţia să voteze şi au fost transportaţi la secţia de vot cu microbuzul şcolar.

AGERPRES

×