x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pădurea Copiilor…prinde rădăcini

Pădurea Copiilor…prinde rădăcini

04 Apr 2012   •   10:30
Pădurea Copiilor…prinde rădăcini

Iuliana Tudor, impreuna cu ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, au lansat, pe 3 aprilie, campania “Padurea Copiilor' 2012, avand ca obiectiv principal plantarea si ingrijirea a cate unui puiet de copac pentru fiecare nou-nascut din Romania.

Iata de ce este nevoie de Padurea Copiilor: Romania ultimilor ani a trecut prin momente dramatice provocate de fenomene extreme ale naturii: inundatii, seceta, alunecari de teren, inzapeziri cauzate de caderi masive de zapada, vant si ploi puternice. Aceste fenomene majore sunt amplificate de lipsa zonelor impadurite si cresterea emisiilor de dioxid de carbon. Iuliana Tudor si Viitor Plus si-au propus sa atraga atentia asupra consecintelor acestor evenimente, prin intermediul campaniei “Padurea Copiilor' , un proiect prin care se vor reimpaduri terenuri degradate din zonele de campie care au suprafete de padure mult sub limita recomandata. Oricine poate ajuta Padurea Copiilor printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 887. Serviciile sunt oferite gratuit de toate retelele de telefonie mobila. Nu se percepe TVA.

IULIANA TUDOR: “Statisticile arata ca, in Romania, se nasc anual 200.000 de copii. Intentia proiectului este sa existe cate un copac pentru fiecare nou-nascut. De aceea primul pas este Padurea Copiilor din apropierea Alexandriei, unde ne-am propus sa plantam 50.000 de puieti. Este un proiect in care m-am implicat cu tot sufletul, un demers in care cred si pe care il recomand ca pe o investitie in viitor. A planta un copac este o lectie pe care adultii le-o pot oferi copiilor, dar este si un gest pe care fiecare dintre noi il poate face pentru lumea in care traim'.

Evenimentul de plantare va avea loc pe 7 aprilie, la Poroschia, langa Alexandria. Vedete si sute de voluntari sunt asteptati pentru ca Padurea Copiilor sa prinda radacini!

×
Subiecte în articol: mass media