x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pandemia ar putea agrava problema consumului de alcool în Europa - OMS

Pandemia ar putea agrava problema consumului de alcool în Europa - OMS

10 Mar 2022   •   19:05
Pandemia ar putea agrava problema consumului de alcool în Europa - OMS
Sursa foto: Hepta

Europa a înregistrat o scădere a consumului de alcool în primul an al pandemiei, dar declinul s-ar putea inversa în anii următori, pe măsură ce consecințele economice ale COVID-19 își vor face simțite efectele.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat, joi, raportul privind sănătatea în Europa. Raportul se publică o dată la trei ani și din el reiese că, între 2000 și 2019, consumul de alcool a scăzut în Europa, potrivit Reuters.

Obiceiurile de consum de alcool s-au schimbat în timpul pandemiei și au mutat consumul de alcool din baruri și restaurante în case, iar consumul general de alcool a scăzut în 2020.

Dar țările europene sunt în continuare cele mai mari consumatoare de alcool din lume, arată OMS.

Scăderea consumului de alcool a fost mai puțin pronunțat în rândul persoanelor cu venituri mici sau medii și al celor care se confruntă cu dificultăți, precum și în rândul persoanelor care și-au pierdut locul de muncă sau au avut alte probleme financiare.

„Pe baza experiențelor anterioare, recesiunea economică cauzată de pandemia COVID-19 va crește probabil nivelul consumului de alcool în anii următori, în special în cazul bărbaților și al celor care sunt la un nivel socio-economic scăzut", se arată în raport.

×
Subiecte în articol: oms alcool