x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Panică la Marsilia / Focul a ameninţat oraşul!

Panică la Marsilia / Focul a ameninţat oraşul!

23 Iul 2009   •   00:00

Un incendiu provocat de tiruri militare a ajuns joi dimineaţă la porţile oraşului Marsilia, în sud-estul Franţei, după ce a ars 1.200 hectare de vegetaţie şi a determinat evacuarea a sute de persoane, relatează AFP şi Antena3.



Pompierii au avertizat că focul nu se află încă sub control şi că situaţia s-ar putea agrava din cauza vântului puternic. "Toate mijloacele noastre sunt deplasate la faţa locului, în special cei 480 de oameni repartizaţi pe un front de 8 kilometri", a declarat un purtător de cuvânt, precizând că în zonă vor sosi şi elicoptere. Nu există victime printre locuitori. Un pompier a suferit arsuri uşoare, iar alţi şase au intoxicaţii minore cu fum. Cinci şcoli au fost deschise pentru a primi persoanele evacuate.

Incendiul a izbucnit miercuri în jurul orei 14.00, în tabăra militară de la Carpiagne, după o şedinţă de tiruri cu trasoare. "S-a stabilit, originea a fost recunoscută, iar o anchetă a comandamentului a fost deschisă", a indicat prefectul regiunii, Michel Sappin, care a deplâns "imbecillitatea gestului".

×
Subiecte în articol: observator