x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Papa Francisc face un apel la pace în mesajul tradițional de Crăciun

Papa Francisc face un apel la pace în mesajul tradițional de Crăciun

25 Dec 2015   •   15:09
Papa Francisc face un apel la pace în mesajul tradițional de Crăciun

Papa Francisc a profitat de tradiţionalul său mesaj de Crăciun pentru a aminti de violenţa cu care se confruntă lumea, rememorând atentatele de la Paris şi Beirut şi persoanele în suferinţă, precum copii soldaţi sau refugiaţii, şi a cerut eforturi din partea comunităţii internaţionale şi a politicienilor pentru pace, relatează EFE.

Din balconul bazilicii San Pietro, în tradiţionala slujbă 'Urbi et Orbi', papa Francisc ca şi la precedentele slujbe de Crăciun a ţinut să sublinieze că şi anul acesta a fost dominat de violenţă.

"Unde se naşte Fiul Domnului, se naşte pacea. Şi unde există pace, nu există loc pentru ură şi război", a spus Suveranul Pontif, care a ţinut să sublinieze că exact acolo unde Fiul Domnului a venit pe lume, continuă tensiunile şi violenţele.

Papa Francisc şi-a exprimat dorinţa faţă de "un acord în cadrul ONU" atunci când va înceta zgomotul armelor în Siria "pentru a remedia situaţia umanitară a unei populaţii aflate la capătul puterilor".

În mesajul său de Crăciun, papa a făcut de asemenea apel la un acord asupra Libiei, "pentru a depăşi gravele diviziuni şi violenţe" din această ţară şi pentru a pune capăt "atrocităţilor" din Irak, Yemen şi Africa subsahariană.

Papa Francisc a cerut de asemenea pace pentru Republica Democratica Congo, Burundi şi Sudanul de Sud.

Suveranul Pontif a ţinut să reamintească ţările care au fost lovite de acte cumplite de terorism, precum masacrul survenit în aer în Egipt, sau atentatele din Beirut, Paris, Bamako şi Tunisia. El i-a deplâns pe cei persecutaţi în diferite locuri ale lumii şi a spus că "sunt martirii" zilelor noastre.

După binecuvântarea adresată de 'Urbi et Orbi', de la balconul în care a apărut pentru prima dată ca papă la 13 martie 2013, papa Francisc a reamintit tuturor că a început Jubileul Milostivirii şi le-a cerut să fie milostivi şi să aibă un Crăciun Fericit.

Sursa: AGERPRES 

×