x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parada broscuţelor

Parada broscuţelor

de Vali Blanaru    |    10 Iun 2007   •   00:00
Parada broscuţelor
Sursa foto: VICTOR STROE/

Peste 60 de broscuţe şi proprietarii lor entuziaşti s-au intălnit la Bran, week-end-ul acesta, la cea de-a patra ediţie a Bran Beetle Meeting.

Reuniune - 70 de ani de pasiune Beetle

Peste 60 de broscuţe şi proprietarii lor entuziaşti s-au intălnit la Bran, week-end-ul acesta, la cea de-a patra ediţie a Bran Beetle Meeting.

Au trecut 70 de ani de cănd Porsche a desenat liniile curbe ale maşinii care a rescris istoria automobilismului. Rotunjimile "maşinii populare" stărnesc şi acum pasiuni nebănuite printre posesorii acestora, care nu ratează ocazia de a se reintălni cu alţi posesori de Beetle. Ajuns la a patra ediţie, evenimentul de la Bran a devenit deja o tradiţie. Acum patru ani erau doar căteva maşini şi o mănă de prieteni care au ieşit la munte să mănănce o friptură şi să bea o bere. Acum numărul maşinilor depăşeşte 60, iar cel a participanţilor - 150 de persoane.

BROSCĂREALĂ. Acest gen de intălniri le dă pasionaţilor ocazia să rezolve diverse probleme tehnice, să se măndrească cu imbunătăţirile aduse maşinii sau să găsească piese pe care nu le găsesc in orice magazin. "Tocmai mi-am luat un set de incuietori pentru uşi. Am o uşă bună la Timişoara, alta la Sighişoara, incuietorile le-am luat acum tocmai din Ungaria. Cănd străng toate piesele o duc la vopsit şi apoi o ţin numai in garaj, o să fie bibelou şi n-o s-o mai vadă nimeni. Ce puţin ii trebuie omului să fie fericit", spune Sergiu. El a venit tocmai din Arad să se vadă cu "broscarii" adunaţi din diferite colţuri ale ţării: Constanţa, Tulcea, Baia Mare, Odorheiu Secuiesc, Timişoara sau Bucureşti. Dar surpriza cea mai mare a fost sosirea a trei broscuţe tocmai din Ungaria, pline cu prieteni şi piese pentru maşini.

CONCURSURI. Slalom pe schiuri, haltere, darts la roată sunt doar căteva din probele in care "broscarii" şi-au arătat măiestria. Ploaia nu a reuşit să stingă din entuziasmul acestora, dar a apărut ideea unui concurs de tricouri ude. "Nu ne sperie căţiva stropi de ploaie. De-abia se spală maşina şi o să pot participa la concursul de show&shine", spune una dintre participantele la intălnire. Evenimentul de la Bran se termină astăzi, cănd broscuţele vor defila in jurul orei 13:00 prin centrul oraşului Braşov.

×
Subiecte în articol: observator