x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parcul Bordei poate fi salvat!

Parcul Bordei poate fi salvat!

de Monica Andrei Capatos    |    08 Dec 2007   •   00:00

Parcul Bordei mai are o şansă de a scăpa de la defrişare. Guvernul a informat Senatul că susţine propunerea senatorilor Ion Iliescu, Nicolae Văcăroiu şi Marius Marinescu privind exproprierea terenului din Parcul Bordei, cu despăgubirea lui Costică Constanda, precizănd insă că plata trebuie convenită de comun acord cu omul de afaceri.

Ajutor de la Guvern


Parcul Bordei mai are o şansă de a scăpa de la defrişare. Guvernul a informat Senatul că susţine propunerea senatorilor Ion Iliescu, Nicolae Văcăroiu şi Marius Marinescu privind exproprierea terenului din Parcul Bordei, cu despăgubirea lui Costică Constanda, precizănd insă că plata trebuie convenită de comun acord cu omul de afaceri. In punctul de vedere exprimat, Guvernul arată că, in caz de divergenţă, litigiul să fie soluţionat prin justiţie, iar iniţiatorii actului legislativ să menţioneze in propunere sursele de finanţare pentru plata despăgubirilor.

Dezbatere. Propunerea a fost iniţiată, in luna iunie, de senatorii PSD Ion Iliescu şi Nicolae Văcăroiu, precum şi de actualul senator PC Marius Marinescu şi se află in prezent in dezbaterea comisiilor parlamentare.

Senatorii propun ca terenul in suprafaţă de 3,3 hectare, situat in zona Parcului Bordei, proprietatea afaceristului Costică Constanda, să fie declarat ca fiind de utilitate publică, iar Primăria Municipiului Bucureşti să indeplinească toate deciziile instanţei, după o dreaptă şi prealabilă despăgubire.

"Propunerea a primit avizul Comisiei de Administraţie Publică din Senat şi urmează a fi dezbătută in Comisia Juridică. Trebuie spus că Dan Cărlan, membru PD, a fost singurul care s-a declarat impotriva exproprierii lui Constanda. Cu puţin noroc, pănă in sărbători propunerea sper să treacă de Senat şi in februarie anul viitor să fie aprobată şi de Camera Deputaţilor", ne-a declarat Marius Marinescu.

Pentru că pretenţiile omului de afaceri au intrecut orice limită, conducerea municipalităţii a hotărăt să sisteze orice negociere cu acesta.

×
Subiecte în articol: observator