x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parcul Naţional Cozia este ecologizat de voluntari străini

Parcul Naţional Cozia este ecologizat de voluntari străini

22 Iul 2009   •   00:00

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea a primit aviz favorabil pentru programul "Tineri în acţiune", care prevede ecologizarea parcului naţional Cozia, cu sprijinul a 15 voluntari din Spania, Franţa, Danemarca, Turcia, Georgia şi Azerbaidjan, pe durata unui an.



"Acest proiect este în întregime finanţat de Comisia Europeană, el este în valoare de de 140.110 euro, se desfăşoară în parteneriat cu rezervaţia naturală Cozia şi prevede acţiuni de ecologizare a masivului muntos, marcare a traseelor turistice, amenajare a unor locuri de popas pentru turişti şi elaborarea unor broşuri promoţionale", spune Cătălin Soare din cadrul ISJ, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, pe lângă cei 15 voluntari, vor fi angrenaţi în acest program şi elevi de la şcolile din municipiul Râmnicu Vâlcea, care vor beneficia cu această ocazie de lecţii gratuite despre ecologie, natură şi turism. Voluntarii străini vor fi cazaţi în Râmnicu Vâlcea, li se va oferi o diurnă care să le asigure costurile de deplasare şi masă. Programul va începe pe 10 august şi se va încheia pe 15 iulie 2010.

×
Subiecte în articol: observator