x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parlamentarii îşi încearcă norocul la locale. Vezi cine şi unde candidează

Parlamentarii îşi încearcă norocul la locale. Vezi cine şi unde candidează

21 Mar 2012   •   08:29
Parlamentarii îşi încearcă norocul la locale. Vezi cine şi unde candidează

Un numar impresionant de alesi si-ar da locul caldut de la Parlament pe unul in administratia locala. Fie ca este vorba de functia de primar sau de cea de presedinte de consiliu judetean, alegerile locale atrag ca un magnet. Mai mult de 40 de senatori si deputati vor sa intre in cursa electorala din 10 iunie, fiind dispusi sa renunte, in cazul unei victorii, la aproape sase luni de mandat in Legislativul Romaniei.

Listele cu candidaturile la consiliile judetene si in orasele importante nu au fost definitivate la nivelul tuturor partidelor, insa 46 de parlamentari au fost deja desemnati sau sunt luati in calcul pentru a candida la alegerile locale din 10 iunie. In majoritatea cazurilor, candidaturile lor sunt certe.

Democrat-liberalii par cei mai dispusi sa devina primari sau presedinte de CJ, fiind vorba de nu mai putin de 23 de persoane luate in calcul. Ei sunt urmati de liberali, care au 10 candidati certi, cu exceptia senatorului Nicolae Robu, care nu este sigur de nominalizarea USL pentru primaria Timisoara. Oarecum surprinzator, doar 9 parlamentari pesedisti se incumeta sa mearga in alegerile din vara. Trebuie precizat totusi ca PSD a trebuit sa imparta candidaturile cu PNL si PC, alaturi de care merge sub sigla USL.

Pe langa principalele partide, mai sunt doi parlamentari UNPR tentanti de o functie in administratia locala, precum si Daniel Oajdea, care ravneste la primaria Iasi, bazandu-se pe sprijinul partidului lui Dan Diaconescu.

Articolul integral

×