x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pasajul Băneasa aduce haos pe DN 1

Pasajul Băneasa aduce haos pe DN 1

de Elena Stan    |    08 Oct 2009   •   00:00
Pasajul Băneasa aduce haos pe DN 1

Intrarea şi ieşirea din Bucureşti vor fi de coşmar timp de o lună. Ca să termine până la 1 decembrie lucrările la Pasajul subteran Băneasa, traversarea DN 1 va fi restricţionată în două mari intersecţii. Berceanu a dispus aceste măsuri radicale pentru ca premierul Boc să poată inaugura pasajul de Ziua Naţională aşa cum a promis public.



Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a interzis autovehiculelor traversarea DN 1 în intersecţia Bdul Ion Ionescu de la Brad cu Bdul Aerogării şi în intersecţia Str. Constantin Dobrogeanu Gherea cu Str. Elena Văcărescu. Restricţia va fi instituită în perioada 10 octombrie-10 noiembrie şi este necesară pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul subteran Băneasa până la data de 1 decembrie.

"Am luat această decizie pentru a lucra la Pasajul Băneasa şi pentru a preda lucrarea la timp, adică înainte de Sărbătorile de iarnă. Nu va fi rupt Bucureştiul în două, însă este adevărat că se va crea un disconfort pe perioada restricţiei. Dacă nu luăm această măsură, lucrarea nu se finalizează nici până în lunile mai-iunie anul viitor", ne-a explicat Marin Ionescu, director de investiţii din cadrul CNADNR.

Acesta a mai spus că pentru a impune această restricţie pe DN 1 nu a fost nevoie de avizul sau acordul Primăriei, deoarece drumul naţional este "în curtea noastră (n.r. - CNADNR)".

LIBER LA DREAPTA
"De exemplu, dacă vii dinspre Arcul de Triumf şi vrei să ajungi pe Bdul Ion Ionescu de la Brad, mergi până la Podul de la Ikea, intrii pe dedesubt, faci sensul, te întorci pe lângă Selgros - circa 500 de metri, după care eşti liber să faci la dreapta pe Bdul Ionescu de la Brad", ne-a explicat Marin Ionescu. Acesta ne-a mai spus că dacă vii dinspre Arcul de Triumf poţi face liniştit la dreapta la Podul Băneasa, precum şi la Bdul Aerogării.

"Semafoarele din cele două intersecţii nu vor fi scoase, acestea vor fi resetate pe un timp mult mai lung pe culoarea verde, pentru intrarea, respectiv ieşirea din şi spre Bucureşti. Durata mai mare pe culoarea verde a semaforului va permite defluidizarea traficului la intrarea şi ieşirea din capitală", speră Marin Ionescu.

TRAFIC DEVIAT
Pentru direcţia Bdul Ionescu de la Brad - Bdul Aerogării, circulaţia autovehiculelor cu masa mai mică de 7,5 tone va fi deviată pe Bdul Ionescu de la Brad - DN 1 - Şos. Bucureşti - Ploieşti - Piaţa Presei Libere - cu posibilitate de întoarcere, iar pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, devierea se face pe Bdul Ionescu de la Brad - Bdul Gheorghe Ionescu Siseşti - Bdul Bucureştii Noi - Str. Jiului - Bdul Poligrafiei - Piaţa Presei Libere - Şos. Bucureşti - Ploieşti - DN 1 - Bdul Aerogării.

Pentru direcţia Bdul Aerogării - Bdul Ionescu de la Brad, traficul rutier va fi deviat, pentru toate autovehiculele, pe ruta DN 1 - sensul giratoriu din zona Metro (de sub al doilea pasaj de pe DN 1) - Str. Jandarmeriei - Bdul Oaspeţilor - Bdul Gheorghe Ionescu Siseşti - Bdul Ion Ionescu de la Brad.

CONTRACTUL
Lucrările de construcţie la Pasajul inferior Băneasa au început în luna mai 2008, termenul de finalizare fiind mai 2009. Termenul de finalizare a fost amânat pentru 1 decembrie 2009. Obiectivul de investiţii este situat între Km 7+226 (după intersecţia DN 1 cu Strada Dobrogeanu Gherea) şi Km 8+485 (zona Aeroport Băneasa). Pasajul subteran va avea patru benzi (câte două benzi de sens), iar lateral câte două bretele cu câte două benzi de circulaţie pe sens la nivelul solului.

Lucrarea este realizată de firma portugheză Lena, contractul fiind încheiat pe un an, respectiv mai 2008-mai 2009. Perioada de garanţie de bună execuţie a lucrărilor este, conform datelor contractuale, de 24 de luni de la data recepţiei la terminarea lucrărilor. Firma trebuie să realizeze lucrări de infrastructură drum şi pasaj, suprastructură drum şi pasaj, semnalizări şi marcaje rutiere, precum şi relocări reţele de utilităţi (gaze naturale, apă, canal etc.).

Pentru o imagine în timp real a traficului din zona pasajului Băneasa puteţi accesa webcam-ul jurnalul.ro DN1-Antena1

×
Subiecte în articol: observator pasajul băneasa