x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pasajul Marasesti - Inchis pentru reparatii

Pasajul Marasesti - Inchis pentru reparatii

10 Mai 2005   •   00:00

Pasajul Marasesti, din centrul Bucurestiului, va intra intr-o luna in reparatii capitale. Acesta trebuie reconsolidat de urgenta, pentru ca risca sa se prabuseasca.

UZURA AVANSATA. Situatia de la Pasajul Marasesti se regaseste la aproape toate pasajele din Bucuresti
"Nu este o catastrofa, dar nici nu putem sa asteptam sa cada. In 30 de zile, Pasajul Marasesti va fi scos din circulatie si vor incepe lucrarile de consolidare. Va fi decopertat in intregime, urmand ca lucrarea sa fie terminata in patru luni, costurile ridicandu-se la 32 miliarde de lei. Banii vor fi luati din bugetul municipalitatii", ne-a spus Razvan Murgeanu, viceprimarul general al Capitalei. Reparatiile vor incepe peste o luna, pentru ca nu s-a pus pe hartie un plan pentru redirectionarea circulatiei din zona.

ATENTIE. Interesant este faptul ca Aquaproiect, care apartine familiei fostului ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie, si care a obtinut lucrari de proiectare de zeci de miliarde de lei in zonele grav afectate de inundatii, a intocmit si proiectul de reabilitare a colectorului de canalizare a Capitalei. Pe baza acestuia, autoritatile vor corela canalizarea raului Dambovita cu cea de sub Pasajul Marasesti. Teoretic, acest lucru trebuie bine pus la punct, pentru a evita inundatiile ce au erodat de-a lungul timpului pasajul. Practic insa, inainte de a se apuca de reparatii, autoritatile ar trebui sa mai verifice inca o data informatiile puse la dispozitie de controversata firma Aquaproiect. Pasajul Marasesti a fost construit in anii 1986-1987 si niciodata nu a fost reabilitat. Acesta nu este singurul caz din Capitala. Mai toate pasajele sunt depasite de situatie in perioadele ploioase ale anului. De vina este si canalizarea proasta a orasului care nu face fata ploilor abundente. (Monica C. Andrei)

×
Subiecte în articol: observator pasajul pasajul marasesti