x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pasapoartele nu trec la Prefectura

Pasapoartele nu trec la Prefectura

25 Ian 2005   •   00:00

Primari de sector, viceprimari, reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor s-au intalnit ieri cu prefectul Capitalei, Mioara Mantale, pentru a clarifica situatia serviciilor de eliberare a permiselor de conducere, a pasapoartelor si inmatricularea masinilor.

Teoretic, acestea se afla in administrarea Prefecturii de anul trecut, practic insa nu s-a stabilit modalitatea prin care serviciile comunitare mai sus amintite vor fi preluate de la Ministerul Administratiei. Din cauza problemelor, transferarea s-a amanat cu trei luni.

"Sunt deficiente legislative. Pana acum nu s-au luat in calcul personalul necesar functionarii serviciilor comunitare, salarizarea si sediile in care se desfasoara activitatea. Cetatenii trebuie sa intre intr-un singur birou si sa-si rezolve problemele legate de pasaport, buletin sau permis de conducere", a spus Mantale. Deocamdata s-a format o comisie care, timp de o saptamana, va analiza cadrul legislativ in vederea elaborarii unei ordonante de urgenta care sa clarifice situatia. Al doilea punct de pe ordinea de zi a intalnirii a fost infiintarea oficiilor prefecturale la cele sase primarii de sector. Directorii oficiilor vor participa la toate sedintele consiliilor si vor verifica legalitatea hotararilor luate de alesii locali. (Monica C. Andrei)

×
Subiecte în articol: observator