x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pasarele supraterane pentru fluidizarea circulaţiei pe Valea Prahovei

Pasarele supraterane pentru fluidizarea circulaţiei pe Valea Prahovei

04 Aug 2013   •   20:24

În încercarea de a fluidiza circulaţia autovehiculelor şi evitarea cozilor de pe Valea Prahovei autorităţile au în vedere realizarea unor pasarele deasupra trecerilor de pietoni care traversează DN1, locuri în care au loc cel mai des accidente pe acest traseu.

Conform proiectului, vor fi montate patru pasarele supraterane DN1 în localităţile Comarnic, Buşteni şi Azuga.

Primarii din localităţile vizate se opuneau până în acest moment proiectului, motivând că ar dăuna din punct de vedere estetic, dar au decis să îl accepte, ca soluţie de compromis, până la găsirea unei surse de finanţare care să permită construcţia unor pasaje subterane.


Daca autoritatilor le-a luat atata timp sa gaseasca o solutie fie si temporara, soferii aveau de mult raspunsul: "Tot nodul e la Busteni la piata. De ce nu o face primarul o pasarela acolo?"

Conform datelor infotrafic, şi în weekend-ul 3-4 august 2013, pe DN1, se estimează că aproximativ 8,000 de maşini au tranzitat zona Văii Prahovei formând cozi uriaşe.Aglomeraţia s-a format la orele prânzului pe două tronsoane de drum: între Predeal şi Buşteni, şi între Posada şi Comarnic.

×
Subiecte în articol: trafic aglomerat valea prahovei