x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhul Daniel: ascultă rock atunci când "nu are încotro"

Patriarhul Daniel: ascultă rock atunci când "nu are încotro"

05 Dec 2015   •   15:26
Patriarhul Daniel: ascultă rock atunci când "nu are încotro"
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, susţine că muzica rock nu este "rea", iar el o ascultă atunci când "nu are încotro", pe aeroport sau în maşină.

Prezent sâmbătă la Penitenciarul Jilava, unde a oficiat slujba de sfinţire a unei capele destinată deţinuţilor, PF Daniel a fost întrebat de jurnalişti cum comentează afirmaţiile unui preot ortodox, care ar fi spus că tinerii din clubul Colectiv erau satanişti.

Patriarhul Daniel a spus că acele afirmaţii reprezintă o "provocare", deoarece nimeni nu a dezvăluit numele preotului.

"Acel preot nu a fost identificat. Noi considerăm că a fost o simplă provocare, pentru că este un laş dacă nu îşi dă numele, că l-am fi întrebat cine i-a spus asta. Noi nu îi judecăm pe oameni şi să-i batjocorim. De ce nu s-a dat numele preotului? Jurnaliştii au provocat asta. Noi dacă l-am fi ştiut, l-am fi chemat pe om", a spus PF Daniel.

În context, Patriarhul Daniel a fost întrebat dacă ştie faptul că Papa Francisc a lansat un CD cu muzică rock. "Bine, Papa, că ei acolo au tradiţie mai multă. Nu e rea (muzica rock, n.r.), cine a spus că este rea? Noi ascultăm că nu avem încotro, dacă se dă în avion sau în maşină. Eu nu am fost bun muzician. Dacă eram bun muzician rămâneam preot la mine în sat. Şi aşa m-au trimis la şcoală şi m-au făcut profesor şi pe urmă ne-au mai pedepsit şi cu o slujbă mai grea. Eu la toate materiile când am fost la facultate am avut nota 10, numai la muzică am avut 8 şi 9. Nu sunt un bun muzician", a mai spus PF Daniel.

×
Subiecte în articol: patriarhul daniel