x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhul Daniel, de două ori Doctor Honoris Causa

Patriarhul Daniel, de două ori Doctor Honoris Causa

de Daniela Cârlea Şontică    |    28 Noi 2008   •   00:00

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va primi titlul de Doctor Honoris Causa atât din partea Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Andrei Şaguna" din Sibiu, cât şi din partea Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba-Iulia.



La Sibiu, Părintele Patriarh va primi titlul sâmbătă, 28 noiembrie, în Aula Mitropolit "Ioan Meţianu", unde va participa şi la Simpozionul dedicat mitropolitului Andrei Şaguna, la 200 de ani de la naşterea sa.  
De sărbătoarea Sfântului Andrei, Patriarhul va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, iar seara, de la 18:30, va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii "1 Decembrie 1918" din Alba-Iulia. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române se va întâlni apoi cu reprezentanţii românilor din Diaspora, participanţi la cea de a XII-a ediţie a Congresului Spiritualităţii Româneşti (ora 19.30).
De 1 Decembrie, Patriarhul României va săvârşi Sfânta Liturghie în Catedrala Reîntregirii din Alba-Iulia, iar de la ora 12:00, va oficia şi un Te Deum la Ziua Naţională a României, slujbă urmată de festivitatea de dezvelirea statuilor Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria.

×
Subiecte în articol: observator