x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhul Daniel spune că renunţă la coloana oficială

Patriarhul Daniel spune că renunţă la coloana oficială

05 Dec 2015   •   14:23
Patriarhul Daniel spune că renunţă la coloana oficială
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a declarat, sâmbătă, că a folosit coloana oficială atunci când a fost nevoie să fie transportaţi înalţi ierarhi din străinătate, având aprobare în acest sens de la autorităţi.

PF Daniel a oficiat sâmbătă slujba de sfinţire a capelei Penitenciarului Jilava.

După terminarea slujbei, jurnaliştii l-au întrebat pe patriarh dacă a folosit legal coloana oficială. "Avem oficial, că ei ne-au spus cum să cerem. Ministerul. Dacă lumea este deranjată de coloană, noi nu avem nevoie de coloană (...) Pentru că am avut adesea delegaţii care trebuiau să ajungă la timp la aeroport. Nu înalţi demnitari, ierarhi veniţi din alte ţări. Problema este că la cerere s-a făcut şi s-a spus că este posibil. Trebuie în legislaţie făcut precis că nu se mai dă voie nimănui", a spus PF Daniel.

Răspunzând unei întrebări, PF Daniel a precizat că nu a fost citat la DNA.

După moartea poliţistului Bogdan Gigină, presa a dezvăluit faptul că Patriarhul Daniel ar fi beneficiat de coloană oficială cu toate că, legal, el nu are acest drept. Potrivit legii, doar preşedintele, premierul, preşedintele Senatului şi Camerei Deputaţilor sau omologii lor din străinătate, miniştri aflaţi în situaţii de urgenţă şi foştii preşedinţi au dreptul să fie însoţiţi în trafic de echipaje ale Poliţiei Rutiere.

×
Subiecte în articol: patriarhul daniel coloana oficiala