x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhul rus Kirill: Dezbinarea poporului ucrainean poate duce la dispariţia lui

Patriarhul rus Kirill: Dezbinarea poporului ucrainean poate duce la dispariţia lui

07 Ian 2015   •   16:09
Patriarhul rus Kirill: Dezbinarea poporului ucrainean poate duce la dispariţia lui

Conflictul intern din Ucraina poate duce la dispariţia nu numai a statului ucrainean, ci şi a poporului acestei ţări, a declarat patriarhul rus Kirill într-un interviu pentru canalul de televiziune Rossia-1, cu ocazia Crăciunului, sărbătorit de ruşi la 7 ianuarie conform vechiului calendar iulian.

'Ceea ce se petrece astăzi în Ucraina este o reală dezbinare a poporului. Însuşi Domnul spune că, dacă o împărăţie se va dezbina în sine, acea împărăţie nu va dăinui', a afirmat şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, potrivit agenţiei TASS, citată de Agerpres.

''Principiile democratice actuale presupun că, de dragul armoniei, în societate trebuie să existe înţelegere. Dar, atunci când în lupta pentru democraţie, o parte din societate încalcă practic drepturile celeilalte părţi, când o doctrină politică, îndreptăţindu-se, foloseşte arma, atunci deja nu mai este vorba de democraţie'', a adăugat patriarhul rus, cu aluzie la armata ucraineană care luptă împotriva separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.

Oamenii, a continuat patriarhul Kirill, ''trebuie să ştie că, în pofida faptului că aparţin unor grupuri separate, cu atitudine diferită faţă de istorie şi adevăr, ei pot construi împreună o viaţă paşnică''. ''Să dea Domnul ca această înţelegere să se înrădăcineze în conştiinţa conducătorilor Ucrainei şi a întregii societăţi ucrainene'', a încheiat patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii.

×