x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patronul clubului Green Hours, Voicu Rădescu, eliberat din lipsa probelor şi pentru referinţele sale

Patronul clubului Green Hours, Voicu Rădescu, eliberat din lipsa probelor şi pentru referinţele sale

06 Sep 2012   •   13:20
Patronul clubului Green Hours, Voicu Rădescu, eliberat din lipsa probelor şi pentru referinţele sale

Patronul clubului bucurestean Green Hours, Voicu Radescu, a fost eliberat de instanta pentru ca acuzarea a adus doar "date" din care rezulta o presupunere, se arata in motivarea instantei, informeaza Mediafax.

Tribunalul Bucuresti a dat publicitatii motivarea deciziei prin care a hotarat cercetarea in stare de libertate a lui Radescu.

In documentul citat, judecatorul Tribunalului, Mihail Udroiu, arata ca "fata de natura procedurii in care se solicita luarea masurii arestarii preventive a inculpatului, nu se poate pronunta decat cu privire la temeinicia propunerii Parchetului, fara a putea face aplicarea sanctiunii nulitatii absolute sau relative a actelor si masurilor procedurale dispuse in cursul urmaririi penale ori a sanctiunii excluderii probelor nelegal sau neloial administrate".

Magistratul mai arata ca "in cauza exista numai date (indici temeinici in sensul art. 681 C.proc.pen.) din care rezulta presupunerea rezonabila ca inculpatul Voicu Radescu in calitate de ... al S.C. ACS SRL, in perioada martie 2011- iunie 2012, nu a evidentiat in contabilitate sumele de bani incasate de la SC GF SRL, nu a inregistrat in evidentele contabile veniturile obtinute din vanzarea unor stocuri de marfa precum si din vanzarea de tichete pentru diverse spectacole, pentru perioada februarie-iunie 2012".

Instanta a constatat, totodata, ca "la acest moment procesual, din inscrisurile inaintate de procuror, nu se poate stabili, la nivelul unei prezumtii rezonabile, cuantumul efectiv al prejudiciului ce ar putea fi produs prin faptele de care este acuzat inculpatul".

Judecatorul mai noteaza in motivare ca, fata de natura si modalitatea concreta de savarsire a faptelor de care este acuzat Radescu, de imposibilitatea stabilirii in linii generale a unui prejudiciu, de lipsa antecedentelor penale ale acestuia, de atitudinea sa procesuala, in sensul ca s-a prezentat in fata organelor de urmarire penala ori de cate ori a fost chemat si de starea de sanatate, nu sunt indeplinite conditiile prevazute de normele penale in vigoare pentru arestarea patronului Green Hours.

Voicu Radescu, patronul clubului bucurestean Green Hours, este cercetat in libertate pentru evaziune fiscala, dupa ce Tribunalul Bucuresti (TB) a respins, in 30 august, propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru 29 de zile.

×